Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ρόλο της Ελλάδας ως του πλέον αξιόπιστου συμμάχου και σταθερού εταίρου των ΗΠΑ σε ένα δύσκολο μέρος του πλανήτη, ανέδειξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μηστοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο ΜSNBC και τους δημοσιογράφους Joe Scarborough και Mika Brzezinski, λίγο πριν το τετ α τετ που θα έχει αργά το βράδυ της Δευτέρας με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την επίσκεψή του στις ΗΠΑ πολύ σημαντική, κάνοντας λόγο για μία μοναδική ευκαιρία εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και την εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών. Οσον αφορά τις ενστάσεις που εγείρει η Τουρκία για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε για απαντήσεις στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας αιχμηρά πως «δεν είναι η ώρα η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ να χρησιμοποιείται ως μέσο παζαρέματος» και εκτιμώντας ότι στο τέλος της ημέρας δεν θα υπάρξει κάποια σοβαρή ένσταση. Ο ίδιος εξέφρασε τη θέση της Αθήνας υπέρ της ένταξης των δύο χωρών, μιλώντας για «αποφάσεις κυριαρχίας» και επισήμανε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατάφερε να ενώσει το ΝΑΤΟ και να οδηγήσει στη διεύρυνσή του με μία καινούργια συμφωνία ασφαλείας.

Μήνυμα στην ΕΕ: Να μην «πυροβολήσει τα πόδια της» με την ενεργειακή κρίση

Αναφορικά με το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα τέλη Μαΐου και τις αποφάσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει να πυροβολήσει τα πόδια της», επισημαίνοντας την ανάγκη μιας ισχυρής παρέμβασης στη χονδρεμπορική αγορά του φυσικού αερίου, αλλά και την αξιοποίηση ως εργαλείο πίεσης της κοινής αγοράς αερίου από την Ε.Ε. ώστε να πέσουν οι τιμές. Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

Μέσω της συνέντευξης στο MSNBC, ο Πρωθυπουργός εξέπεμψε επίσης μήνυμα δυναμικής επιστροφής της ελληνικής οικονομίας, στέλνοντας σήμα περισσότερων επενδύσεων στη χώρα μας. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η οικονομία έχει επανακάμψει, ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε την κρίση του κορονοϊού καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ έκανε μνεία και στον τουρισμό

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA