Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ομιλία του στο Κογκρέσο, στις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) κυριαρχεί στο σημερινό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Ως ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός στον οποίο γίνεται αυτή η τιμή, η ομιλία του θα έχει εθνικό, γεωπολιτικό και ιστορικό στίγμα. Θα αναδείξει στο κέντρο λήψης αποφάσεων των ΗΠΑ και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στο νέο διεθνές περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μητσοτάκης πάει στο Κογκρέσο τη «γαλάζια πατρίδα», τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο και τον μεγαλοϊδεατισμό του Ερντογάν

Παράλληλα, δεν θα λείψουν οι αναφορές στην προκλητικότητα της Τουρκίας, την οποία έχουν καταδικάσει εμπράκτως τα μέλη του Κογκρέσου αποβάλλοντάς τη από το πρόγραμμα των F-35. Νωρίτερα (16.40) θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι και το απόγευμα με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις. 

Στις 19:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε δεξίωση που παραθέτει προς τιμήν του η κα. Πελόζι, ενώ θα κλείσει το ταξίδι του στις ΗΠΑ με δείπνο που οργανώνουν 11 ομογενειακές οργανώσεις προς τιμήν του.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA