Μενού
  • Α-
  • Α+

Θετικές εκπλήξεις για την Ελλάδα και ένα έμπιστο πρόσωπο του πρωθυπουργού, αναμένονται από τον ανασχηματισμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που δρομολογεί ο Μάνφρεντ Βέμπερ με την επικείμενη εκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΕΛΚ και αντικαθιστώντας τον Ντόναλντ Τουσκ.

Διαβάστε ακόμη: Γενοκτονία Ποντίων: «Δεν ξεχνάμε ποτέ, τιμούμε τον Ποντιακό Ελληνισμό» λέει ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Σύμφωνα με πληροφορίες του politico την ανώτατη  θέση του Γενικού Γραμματέα του ΕΛΚ αναμένεται να αναλάβει ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάσης Μπακόλας, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Βέμπερ για να διαδεχθεί τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα Ισπανό Τόνιο Λόπεθ Ιστουρίθ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει άλλη υποψηφιότητα και η αναβάθμιση του κ. Μπακόλα μένει να επιβεβαιωθεί στο Συνέδριο του κόμματος της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, στις 31 Μαΐου έως 1η Ιουνίου. Ο Ισπανός ευρωβουλευτής Έστεμπαν Γκονζάλες Πονς αναμένεται να οριστεί Αντιπρόεδρος του κόμματος, με τις ευλογίες όπως λέγεται και του ηγέτη του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας.

Ο Θανάσης Μπακόλας είναι από τους παλαιότερους και πλέον έμπιστους συνεργάτες του πρωθυπουργού. Όταν η Νέα Δημοκρατία ήταν στην αντιπολίτευση είχε ως αρμοδιότητα τη διαχείριση των διεθνών επαφών του, ενώ με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης του ανέθεσε καθήκοντα ειδικού συμβούλου για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ με έδρα τις Βρυξέλλες. Γι' αυτό και την περασμένη Δευτέρα και την Τρίτη βρισκόταν στο πλευρό του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, έχοντας συμμετάσχει σε μεγάλο βαθμό στην οργάνωση της επίσκεψης και την προετοιμασία του εδάφους για ένα θερμό κλίμα.

Με τον Μάνφρεντ Βέμπερ ο κ. Μπακόλας συνδέθηκε στενότερα το 2019 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε με θέρμη την καμπάνια του πρώτου για την προεδρία της Κομισιόν και ο κ. Μπακόλας ήταν ο κρίκος που συνέδεε και συντόνιζε τα δύο επιτελεία, ενώ σήμερα ανήκει στα πρόσωπα του στενού κύκλου του κ. Βέμπερ.

Ο Θανάσης Μπακόλας έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Columbia στις ΗΠΑ και έχει εργαστεί για 25 χρόνια ως επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής, εκ των οποίων τα τελευταία 10 είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA