Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ήταν ένας πρωτεργάτης του ηλεκτρονικού ήχου, μια απώλεια για το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του για τον θάνατο του μεγάλο συνθέτη. Εμείς οι Έλληνες, προσθέτει ο πρωθυπουργός, ξέρουμε «ότι το δεύτερο όνομά του ήταν Οδυσσέας», αυτό «σημαίνει ότι ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του στους Δρόμους της Φωτιάς. Από εκεί θα μας στέλνει πάντα τις νότες του».

Διαβάστε ακόμη: Ανδρουλάκης: Ισορροπημένη η ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο - Θα φανεί αν κερδίσαμε από την επίσκεψη στις ΗΠΑ

«Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου δεν είναι, πια, κοντά μας. Για όλον τον κόσμο, η θλιβερή είδηση δηλώνει πως το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα έχασε τον διεθνή Vangelis. Τον πρωτεργάτη του ηλεκτρονικού ήχου, των Όσκαρ, της Μυθωδίας και των μεγάλων επιτυχιών. Για εμάς του Έλληνες, όμως, που ξέρουμε ότι το δεύτερο όνομά του ήταν Οδυσσέας, σημαίνει ότι ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του στους Δρόμους της Φωτιάς. Από εκεί θα μας στέλνει πάντα τις νότες του».

Το δικό του αποχαιρετισμό απηύθυνε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας: «Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου υπήρξε ένας σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης που διέπρεψε σε παγκόσμιο επίπεδο. Τον αποχαιρετούμε με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για όσα προσέφερε στη Μουσική, στον Πολιτισμό και στην Ελλάδα. #RIP #Vangelis», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA