Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη δυναμική επιστροφή της ελληνικής οικονομίας και τις αλλαγές που έχουν επέλθει στην Ελλάδα την τελευταία τριετία καθιστώντας τη σημαντικό επενδυτικό προορισμό, που προσελκύει ήδη το επιχειρηματικό ενδιαφέρον παγκοσμίου κύρους κολοσσών όπως η Microsoft, η Pfizer, η Amazon και η Volkswagen, θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, που γίνεται μετά από δύο χρόνια δια ζώσης.

Αρχής γενομένης από σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει ένα μπαράζ back to back σημαντικών τετ α τετ οικονομικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος, όπου θα επιδιώξει να βάλει τα θεμέλια για ακόμη περισσότερες εμβληματικές επενδύσεις στη χώρα μας. Το διεθνές Φόρουμ στην Ελβετία λειτουργεί διαχρονικά ως σημείο όπου χτίζονται γέφυρες πολυμερούς οικονομικής συνεργασίας παρουσία ηγετών, κορυφαίων επενδυτών, τραπεζιτών, διπλωματών και επιχειρηματικών φορέων από όλο τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί είχε γνωρίσει ο Πρωθυπουργός το 2020 τον Πρόεδρο της Microsoft και κατόπιν είχαμε τη μεγάλη επένδυση των data centers από την εταιρία στη χώρα μας. Ο Πρωθυπουργός άλλωστε έχει προσθέσει πλέον στη φαρέτρα των επιχειρημάτων του και τη χθεσινή έκθεση αξιολόγησης της Κομισιόν που ανοίγει το δρόμο για την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας το καλοκαίρι.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί σήμερα, Τρίτη (24/5) με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του mega Εμιρατινού επενδυτικού ταμείου Mubadala, τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή του επενδυτικού φορέα Bridgewater Associates και τους CEO της Jigsaw και της Trafigura εταιρείας μεταφοράς και αποθήκευσης πρώτων υλών.

Στις 21:00 (ώρα Ελλάδος) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε δείπνο με αντικείμενο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και τον παγκόσμιο ρόλο της Ε.Ε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπου μάλιστα θα κάνει μία από τις 3 εισαγωγικές τοποθετήσεις μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, δράττοντας της ευκαιρίας να εκπέμψει μηνύματα ταχύτερων αντανακλαστικών της Ευρώπης και αποτελεσματικότερων λύσεων στα σύγχρονα προβλήματα και δη αυτά της ενέργειας ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της επόμενης εβδομάδας. Δεν αποκλείεται, δε, να βάλει στο κάδρο και τον αναθεωρητισμό με αιχμή τον Βλάντιμιρ Πούτιν αλλά και το βλέμμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σκιά της μετωπικής επίθεσης προσωπικά στον ίδιο.

Εξίσου σημαντικές επαφές θα έχει ο Πρωθυπουργός και αύριο, Τετάρτη, οπότε αναμένεται και η ομιλία του στο Φόρουμ. Στα πρόσωπα που θα συναντήσει συγκαταλέγονται οι Πρόεδροι της VW, της Microsoft, της Meta (μητρικής του Facebook) και ο αντιπρόεδρος της Google. Αύριο επίσης προγραμματίζεται η κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, ενώ θα προηγηθεί πρόγευμα εργασίας με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA