Μενού
  • Α-
  • Α+

Παρά τις δυσκολίες στο εσωτερικό και το εξωτερικό με την ακρίβεια και την ελληνοτουρκική αντιπαράθεση να χτυπούν «κόκκινο», η Νέα Δημοκρατία δείχνει να αντιμετωπίζει με μεγάλη επιτυχία τη «φθορά» των μεγάλων αυτών ζητημάτων, καθώς σύμφωνα με το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ANT1, στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 10 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ποσοστό 32% έναντι 22,1% που παίρνει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13,2%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 4,6% και το ΜεΡΑ25 με ποσοστό 2,8%.  

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Απίστευτες ύβρεις Μπαχτσελί για Μητσοτάκη - «Είναι άνανδρος όπως οι παππούδες του»

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο «δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός» με δεύτερο τον Νίκο Ανδρουλάκη δεύτερο και τον Αλέξη Τσίπρα τρίτο, ενώ θετικά είδαν οι πολίτες και την επίσκεψή του στις ΗΠΑ σχετικά με την επισφράγιση της αμυντικής συμφωνίας με τον Τζο Μπάιντεν.

Σχετικά με τον χρόνο των εκλογών, οι περισσότεροι τις επιθυμούν στο τέλος της τετραετίας, ενώ μια κυβέρνηση με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία έχει τον πρώτο λόγο σύμφωνα με τις απαντήσεις που δόθηκαν.

Από εκεί και πέρα, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να επιδεινώνει τα προβλήματα στην Ευρωζώνη, η ακρίβεια έρχεται ως ντόμινο εξελίξεων, κυρίως από το ενεργειακό και την εκτόξευση των καυσίμων ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους Ελληνες πολίτες.

Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την ακρίβεια χαρακτηρίζονται «αναγκαία», αλλά δεν φτάνουν στους καταναλωτές και τα νοικοκυριά, σύμφωνα με τα όσα αναδεικνύει η δημοσκόπηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA