Μενού
  • Α-
  • Α+

Η καρδιά του κόσμου χτυπάει αυτές τις μέρες στο Νταβός και στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Από εκεί δεν έλειψε φέτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης που μιλώντας στο Greek House Davos επεσήμανε πως πέρα από τις δημόσιες εμφανίσεις η υπεραξία του Φόρουμ βρίσκεται στις συναντήσεις που μπορεί να κανείς να πραγματοποιήσει εκεί. Και για να λέμε την αλήθεια, στο Νταβός βρίσκονται οι ισχυροί του κόσμου - κυρίως ηγέτες διεθνούς βεληνεκούς αλλά και ηγέτες μεγάλων Οργανισμών κι επιχειρήσεων.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Ετοιμη για κάθε σενάριο με την Άγκυρα η Αθήνα - Νηφάλια αντεπίθεση σε όλα τα επίπεδα

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης επιχείρησης στον κόσμο, της Microsoft, ο Ινδός Σάτια Ναντέλα, ήταν ένας από τους ανθρώπους που είδε ο πρωθυπουργός και η αλήθεια είναι πως είχε ένα καλό λόγο να πει για την Ελλάδα: ότι έχει μάθει για την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στην ψηφιακή προσαρμογή του δημοσίου. Ήταν η καλύτερη πάσα στον Μητσοτάκη για να του απαντήσει πως εάν ρωτήσεις τους πολίτες, θα σου απαντήσουν σε συντριπτικό ποσοστό 80% πως αυτή είναι η σημαντικότερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει την τελευταία τριετία. Τέτοιου είδους καλά νέα αυξάνουν το αποτύπωμα της χώρας που πρέπει να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς εάν θέλει να γίνει υποδοχέας επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας. 

Νέος γραμματέας στον ΣΥΡΙΖΑ

Θα έχουμε νέο γραμματέα την Κυριακή στον ΣΥΡΙΖΑ ή θα συνεχίσει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος; Μαθαίνω ότι ο Τσίπρας είναι πολύ ευχαριστημένος από τη δουλειά που έχει κάνει και του έχει δώσει το πράσινο φως εάν θελήσει να παραμείνει στη θέση αυτή. Σε ένα άλλο σενάριο, θα μπορούσε η θέση του Γραμματέα να παραμείνει στο ίδιο σπίτι αλλά να αλλάξει φύλο. Αναφέρομαι στη σύντροφο του κ. Τζανακόπουλου, κυρία Εφη Αχτσιόγλου που πρώτευσε στην εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Υπομονή ως την Κυριακή που θα εκλεγούν και τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας όπου η κάθε τάση θα επιδιώξει να καταγράψει τη δύναμή της. 

Οι ακυρώσεις των Τούρκων υφυπουργών 

Θετική ατζέντα αναζητείται εναγωνίως στα ελληνοτουρκικά, αλλά οι ακυρώσεις δίνουν και παίρνουν. Έτσι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης ενημερώθηκε χθες πως η προγραμματισμένη για τις 24 Ιουνίου συνάντησή του στην Άγκυρα με τον ομόλογό του, Σεντάτ Ονάλ παίρνει τέταρτη συνεχόμενη αναβολή. Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα, αν και υπάρχουν ώριμα πρότζεκτς που πρέπει να τρέξουν. Από την άλλη, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Μπαϊρακτάρ ακύρωσε τη συμμετοχή του στο Athens Energy Forum που ξεκινάει σήμερα. Βλέπετε, η κρίση στα ελληνοτουρκικά αγγίζει και τα χαμηλότερα κανάλια επικοινωνίας, γεγονός που προμηνύει ένα δύσκολο καλοκαίρι. Πηγή μου πάντως στην κυβέρνηση μου έλεγε πως παρά την όξυνση σε όλα τα πεδία, οι Τούρκοι δεν πρόκειται να περάσουν την λεπτή κόκκινη γραμμή και θα αποφύγουν να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα. Βλέπετε, προσβλέπουν κι αυτοί σε έσοδα από τον τουρισμό. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA