Μενού
  • Α-
  • Α+

Η συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη λήξη των εργασιών της έκτακτης Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Ελληνας πρωθυπουργός μιλάει, ζωντανά από τις Βρυξέλλες γύρω από τις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις και τις αποφάσεις που λήφθηκαν από τα κράτη - μέλη αναφορικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας το κομμάτι των τουρκικών προκλήσεων, είπε χαρακτηριστικά: «Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους ομολόγους μου για την συνεχιζόμενη τουρκική επιθετικότητα που τις τελευταίες εβδομάδες έχει ενταθεί. Τους είπα ότι από τη χώρα μας δεν θα είναι ανεκτές οι προκλήσεις και οι λεονταρισμοί της άλλης πλευράς. Είναι μια παράλογη τακτική της Τουρκίας, η οποία ζήτησα -εφόσον συνεχιστεί- να συζητηθεί και στη Σύνοδο του Ιουνίου και εκεί θα ζητήσουμε τη διεθνή καταδίκη αυτών των πρακτικών. Είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε στην περιοχή μας». 

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις: 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA