Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς και αναμένεται την Παρασκευή 10 Ιουνίου να έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη. Ο Ελληνας πρωθυπουργός προσκάλεσε τον κ. Σολτς σε σε δείπνο στο πλαίσιο της Συνόδου της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Βόλφγκανγκ Μπούχνερ θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη, από όπου την επόμενη ημέρα θα μεταβεί στην Βόρεια Μακεδονία και ακολούθως στη Βουλγαρία. Θα έχουν προηγηθεί επισκέψεις του κ. Σολτς την Παρασκευή στο Κόσοβο και στη Σερβία.

Εξάλλου, μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 9 Ιουνίου θα βρεθεί στην Αθήνα και η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία θα συναντηθεί με τον Ελληνα ομόλογό της Νίκο Δένδια.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται λίγες μόλις ημέρες μετά την ηχηρή απάντηση της Γερμανίας στην Τουρκία για την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. «Παραβιάσεις και υπερπτήσεις είναι λάθος. Δεν γίνεται ανεκτό από τη γερμανική κυβέρνηση να αμφισβητείται η ακεραιότητα της Ελλάδας» είχε ειπωθεί με το Βερολίνο να παίρνει για πρώτη φορά ξεκάθαρη θέση. Και παράλληλα να μπαίνει στην ίδια πλευρά που βρίσκεται η Γαλλία, όπως έχει άλλωστε τονίσει ο πρόεδρος Εμμάνουελ Μακρόν.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση είχε φέρει και την αντίδραση της Τουρκίας, που είχε επιτεθεί στη Γερμανία χαρακτηρίζοντας «...απαράδεκτο να πέφτει στην παγίδα πρόκλησης της Ελλάδας». Μάλιστα , ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων πως: Καταδικάζουμε έντονα και απορρίπτουμε τις αβάσιμες δηλώσεις κατά της χώρας μας από την Καγκελαρία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Είναι απαράδεκτο να πέφτει η Γερμανία στην παγίδα πρόκλησης της Ελλάδας και να συμμετέχει στη συκοφαντική εκστρατεία της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας ενάντια στην παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας μας από την Ελλάδα, παρενοχλώντας τα αεροσκάφη μας στον εναέριο και διεθνή εναέριο χώρο της χώρας μας, αγνοώντας τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA