Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μεγάλη φωτιά σε Γλυφάδα και Βούλα σημάδεψε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Γι' αυτό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε για το κατά πόσο η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν σωστή ενώ απάντησε και στο αν η κυβέρνηση καλύπτει τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη. «Απολύτως απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού ο κ. Στυλιανίδης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας: «Η αντιμετώπιση τριών μετώπων ταυτόχρονα απέδωσε και είμαστε εδώ με σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει, καθώς έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι».

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στη Βούλα: «Οι ιδιοκτήτες να αποψιλώνουν τα οικόπεδά τους» λέει ο Γιώργος Πατούλης

Νωρίτερα ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι σε μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη καιρική συγκυρία είχαμε την πρώτη μεγάλη πυρκαγιά σε αστικό περιβάλλον. Ήταν 3 εστίες σε Γλυφάδα, Κουβαρά και Κρεμαστό Λαγό, οι οποίες εξελίχθηκαν με τις λιγότερες συνέπειες. «Είναι απαραίτητο», είπε, «να συνειδητοποιήσουμε ότι η περιοχή μας βάλλεται από την κλιματική κρίση».

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε, πάντως, ότι η πραγματικότητα αυτή δεν είναι λόγος να παρακολουθούμε μοιρολατρικά την κατάσταση. «Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι και έχουμε κινητοποιήσει περισσότερα μέσα. Αυτό φάνηκε και στη Βούλα και η αντίδραση ήταν εντός των πρωτοκόλλων. Περιορίστηκαν στο ελάχιστο οι ζημιές. Οι συνθήκες που θα λειτουργούμε από εδώ και στο εξής θα είναι αντίξοες. Οι πυρκαγιές δεν σβήνονται με κραυγές και δαιμονοποίηση των οργάνων. Χρειάζεται σκληρή προσπάθεια και δουλειά για να κάνουμε απολογισμό καλύτερο από τον περσινό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA