Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αναμενόμενη χθεσινή εκλογή του Ανδρέα Σπυρόπουλου στη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ έκλεισε έναν κύκλο που άνοιξε με τον Παύλο Μαρινάκη στη Νέα Δημοκρατία και συνεχίστηκε με τη Ράνια Σβίγκου στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τρεις αξιόλογους νέους πολιτικούς που καλούνται να φέρουν τα κόμματά τους στην ψηφιακή εποχή κομίζοντας ενέργεια, φρέσκες ιδέες και καλές πρακτικές από το εξωτερικό. Δεν είναι μια μάχη αυτονόητη για κανέναν από τους τρεις ειδικά όταν έχουν να αντιμετωπίσουν γερασμένες δομές και νοοτροπίες.

Η μη αποστρατεία Καραμανλή 

Νομίζω έγινε πλέον ξεκάθαρο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές. Το λέω διότι γράφτηκε κατά κόρον πως ο ίδιος θα επιλέξει την αποστρατεία. Βέβαια με τις εθνικές εκλογές να πλησιάζουν είτε μέσα στο φθινόπωρο, είτε μέσα στην άνοιξη, το κεφάλαιο Καραμανλής για τη Νέα Δημοκρατία παραμένει σημαντικό. Αναρωτιέμαι βέβαια σε τι ακριβώς στοχεύει η κίνηση μερικών εκ των «λοχαγών» του, των κ. Νικολόπουλου, Τσιτουρίδη, Γιαννόπουλου και Καραχάλιου που ανακοίνωσαν χθες το νέο τους κόμμα. Ίσως να υπενθυμίσουν πως η λαϊκή Δεξιά εξακολουθεί να υπάρχει, χωρίς βέβαια ουσιαστικά ερείσματα στην κοινωνία. Από την άλλη, θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ δεν προβλέπεται για κανέναν εξ’ αυτών. Οπότε, οι «γαλάζιοι» ετοιμάζονται για την κάθοδο στις κάλπες. 

Σόλτς και Μπέρμποκ στην Ελλάδα 

Την Τετάρτη αναμένεται η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας στην Αθήνα, την Πέμπτη ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σόλτς στη Θεσσαλονίκη. Οι Γερμανοί ξανάρχονται γιατί από τη μια ανησυχούν για τα ελληνοτουρκικά και πιθανολογείται πως θα επανέλθουν σε μια προσπάθεια διπλωματικής αποκλιμάκωσης κι από την άλλη θέλουν - σε συμβολικό επίπεδο - να δείξουν ότι δεν εγκαταλείπουν τα δυτικά Βαλκάνια σε σφαίρες επιρροής της Μόσχας ή της Άγκυρας. Από την άλλη στα Βαλκάνια έχουν χορτάσει από καλές προθέσεις και δεν βλέπω τον τρόπο για το πώς θα ανατραπεί ένα μεγάλο κύμα δυσαρέσκειας κατά της Δύσης, τη στιγμή που τρίτες χώρες έχουν ήδη παρεισφρήσει και καταφέρνουν να επηρεάζουν πολιτική και οικονομία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA