Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα Ποσειδώνια - όπως κάθε χρόνο - μαζεύουν το ανφάν γκατέ της ελληνικής πολιτικής οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας. Αν δε, αναλογιστεί κανείς το ότι μεσολάβησαν δυο χρόνια που λόγω κορονοϊού το μεγαλύτερο ναυτιλιακό event της χρονιάς μπήκε στον «πάγο», καταλαβαίνετε το πόσο χαρούμενοι είναι οι περισσότεροι εκ των καλεσμένων για την παρουσία τους εκεί. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι αρκετοί όσοι έχουν κάνει φέτος την εμφάνισή τους εκεί, εγώ όμως που τρύπωσα σε μια μικρή γωνιά είδα ένα πολύ ενδιαφέρον τετ-α-τετ με τους κκ. Μητσοτάκη, Φλώρο και τον νέο Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζώρτζ Τσούνις ο οποίος από τις πρώτες του μέρες στην Ελλάδα έχει επιδιώξει μια σειρά συναντήσεων με τη ναυτιλιακή κοινότητα που μεταφέρει μεγάλες ποσότητες LNG και πετρελαίου από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη. Όμως η τριπλέτα με τη συμμετοχή Πρωθυπουργού και αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Αμερικανό Πρέσβη έχει πάντα το ενδιαφέρον της - ειδικά όταν βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τα ελληνοτουρκικά. Σε ό,τι αφορά το νέο Αμερικανό Πρέσβη θέλω να σας διαβεβαιώσω πως αρμόδια πηγή μου μετέφερε πως παρότι ο ίδιος δεν διαθέτει εμπειρία στο Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, έχει τις προσβάσεις για να μιλήσει τη δύσκολη στιγμή στους σωστούς ανθρώπους στην Ουάσινγκτον. Αχρείαστος να είναι - λέω εγώ. 

Το νέο «αίμα» στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Εγραφα χθες για την ηλικιακή ανανέωση στα τρία μεγάλα κόμματα σε επίπεδο γραμματέων - σήμερα θα γράψω ειδικά για το ΠΑΣΟΚ που εξέλεξε προχθές το νέο του Πολιτικό Συμβούλιο. Συγκράτησα τρία ονόματα που είναι προς το παρόν άγνωστα αλλά σηματοδοτούν την ανανέωση που επιθυμεί ο Νίκος Ανδρουλάκης σε τρία πεδία: σε αυτό του brain regain, της δημιουργικής Ελλάδας και του πολιτισμού: Αναφέρομαι στην Ελένη Χρονοπούλου, που εκλέχτηκε τέταρτη στη σειρά κατάταξης, με μεγάλο ποσοστό σταυροδοσίας που την έφερε ψηλότερα και από γνώριμα πρόσωπα της πολιτικής. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο στο Βέλγιο. Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος επί 6 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και για θέματα ασύλου και μετανάστευσης, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ξεχωρίζει επίσης η συμμετοχή του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη Γεράσιμου Σκαφίδα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ και της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν». Δουλεύει σαν επαγγελματίας ηθοποιός από το 2009. Ενώ και η Όλγα Μαρκογιαννάκη, που είναι αντιπρόεδρος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στο Columbia University και έχει υπάρξει ιδρυτικό στέλεχος νεοφυούς εταιρείας τεχνοβλαστού και διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τομέα της έρευνας και στην ακαδημαϊκή διδασκαλία φαίνεται πως μπορεί να προσφέρει πολλά  στη νέα προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ. Ολοι βέβαια κρίνονται στην πράξη - και στη μάχη της καθημερινότητας με τα προβλήματα του κόσμου - οπότε σιδηροκέφαλοι και καλή αρχή! 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA