Μενού
  • Α-
  • Α+

Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και στο πλαίσιο της ενίσχυσης της γυναικείας παρουσίας στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2023, η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, θα είναι υποψήφια βουλευτής στην α' εκλογική περιφέρεια Πειραιώς, η υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα στην Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην εκλογική περιφέρεια Ανατολικής Αττικής και η δικηγόρος, πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, στην Εύβοια.

Αρωμα εκλογών οι πρώτες ανακοινώσεις των υποψηφίων; 

Μπορεί στην κυβέρνηση να λένε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, όμως οι πρώτες ανακοινώσεις δείχνουν - αν μη τι άλλο - πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη στο συνέδριο ygeiamou επανέλαβε ότι θα εξαντληθεί η τετραετία, κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα «πότε θα γίνουν εκλογές». « «Εχω πει ότι θα εξαντληθεί η τετραετία. Θέλω όμως να πω και κάτι ακόμα» σημείωσε για να απαντήσει στο ερώτημα «γιατί;» με τη φράση «γιατί αυτό πιστεύω ότι ορίζει η θεσμική τάξη».

«Θα σας πω και κάτι ακόμα όμως το οποίο πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό», επέμεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε: «Από τον Ιούλιο και μετά θα μπούμε στον τέταρτο χρόνο της κυβέρνησης. Έχω δεσμευθεί ότι σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι βλέπουμε πια το τέλος της κυβερνητικής θητείας δεν είναι άλλοθι για να σταματήσουμε να παράγουμε κυβερνητικό έργο με τους ίδιους ρυθμούς με τους οποίους το κάναμε μέχρι τώρα. Και το κυβερνητικό έργο για το επόμενο εξάμηνο είναι είναι εξαιρετικά πλούσιο, όπως και θα είναι και πολύ πλούσιο μέχρι τον Αύγουστο που θα κλείσει για λίγες εβδομάδες η Βουλή».

«Είναι όμως επίσης πάρα πολύ σημαντικό, καθώς έχουμε μπροστά μας ουσιαστικά 12 μήνες μέχρι τις εκλογές, να μην εγκλωβιστεί η χώρα σε μία αφόρητη πολιτική τοξικότητα και σε έναν πολιτικό διάλογο, ο οποίος θα γίνεται με κραυγές, με κατηγορίες, χωρίς προγραμματική επιχειρηματολογία και που τελικά το μόνο το οποίο θα κάνει είναι να αποξενώσει ακόμα περισσότερο τους πολίτες από την πολιτική».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA