Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνέχεια στο παραλήρημα Ερντογάν και Τσελίκ έρχεται να δώσει ο Χουλουσί Ακάρ. Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως η Ελλάδα ακολουθεί επεκτατική και επιθετική πολιτική, αναφέροντας πως η στάση της χώρας μας είναι υποκριτική από τη στιγμή που κατηγορεί γι' αυτό την Άγκυρα.

Διαβάστε ακόμη: Ερντογάν σε Ελλάδα: Μην εξοπλίζετε τα νησιά, δεν αστειεύομαι - Ο Μητσοτάκης κάνει τουρισμό

Στο περιθώριο της άσκησης EFES 2022 ο Χουλουσί Ακάρ πήρε τη σκυτάλη από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα είναι αυτή που ακολουθεί επεκτατική και επιθετική πολιτική, κατηγορώντας παράλληλα την Τουρκία με υποκρισία! «Δυστυχώς, η γειτονική και σύμμαχός μας Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές της πολιτικές με τις προκλητικές ενέργειες και ρητορική της, συνεχίζει επίμονα τις πρωτοφανείς διεκδικήσεις της στον κόσμο, αντίθετες με το διεθνές δίκαιο, τη λογική, τη λογική και τα γεγονότα, χωρίς να διδαχθεί από την ιστορία», ανέφερε αρχικά ο Χουλουσί Ακάρ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Η Ελλάδα, που μεγάλωσε τρεις φορές σε 200 χρόνια, κατηγορεί ξεδιάντροπα την Τουρκική Δημοκρατία για επεκτατισμό. Είναι αδύνατο να εξηγηθεί με ιστορικά δεδομένα, λογική και λογική. Αυτό είναι υποκρισία, αυτό είναι υποκρισία. Ο εξοπλισμός της Ελλάδας και κάποιες προσπάθειες συμμαχίας είναι μάταιες προσπάθειες Συνεχίζουμε την έκκλησή μας για διάλογο, απλώνουμε το χέρι μας για ειρήνη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, η Ελλάδα προχωρά σε παράνομες δηλώσεις και ενέργειες λέγοντας ότι η Τουρκία έχει δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις. Επιπλέον, υποστήριξε πως η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα του ΝΑΤΟ που μάχεται απέναντι σε περισσότερες από μια τρομοκρατικές οργανώσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η ασφάλεια της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ είναι η ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης. Αυτό το θέμα δεν πρέπει ποτέ να αγνοηθεί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA