Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη μία μέρα προκαλεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την άλλη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την επόμενη ο Χουλουσί Ακάρ ή και κάποιος άλλος από τα φερέφωνα του Τούρκου προέδρου. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος βρέθηκε στα κατεχόμενα κι από το ψευδοκράτος επιδόθηκε σε νέο κρεσέντο προκλητικότητας λέγοντας ότι η Ελλάδα «κλαίγεται και δημαγωγεί».

Ο κορυφαίος Τούρκος διπλωμάτης παρόντος του ψευδοηγέτη Τατάρ επανέλαβε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να προασπίσει τα δικαιώματά της κι επιτέθηκε για άλλη μια φορά -αναίτια- στη χώρα μας.

«Είμαστε υπέρ της συνεργασίας, όχι της έντασης», είπε για να συνεχίσει, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι δημαγωγεί. «Κλαίγεται στη διεθνή κοινότητα λέγοντας “Η Τουρκία θα μας επιτεθεί”», πρόσθεσε. Αναφέρθηκε επίσης στον Ελληνα ομόλογό του, τον Νίκο Δένδια και στην έντονη αντιπαράθεση που είχαν πριν από έναν χρόνο μπροστά στις κάμερες στην συνέντευξη Τύπου που είχαν παραχωρήσει, τότε που ο Δένδιας μίλησε έξω από τα δόντια βάζοντας τους Τούρκους στη θέση τους.

«Ο Δένδιας είχε πει πριν κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Αγκυρα ότι δεν θα πει κάτι αρνητικό και περιμέναμε ότι δεν θα το κάνει. Στην συνέντευξη Τύπου στην Αγκυρα προχώρησε σε σκληρές δηλώσεις. Και το λέω αυτό για να δείξω ποιος έχει αρνητική συμπεριφορά. Δεν περιμέναμε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να μας εγκωμιάσει στο Κογκρέσο ή στο ελληνικό κοινοβούλιο», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ελλάδα σε Τσαβούσογλου: «Του έχουμε απαντήσει με χάρτες, επιστολές και τεκμηριωμένα»

Ο Τσαβούσογλου έλαβε άμεση απάντηση από ελληνικής πλευράς, καθώς διπλωματικές πηγές ανέφεραν πως: «Η Ελλάδα έχει απορρίψει με νομικά επιχειρήματα βασισμένα στο διεθνές δίκαιο όλες τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις. Δεν θα μπούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση δηλώσεων. Έχουμε απαντήσει με χάρτες και επιστολές στο σύνολο των έωλων τουρκικών αιτιάσεων. Η Αθήνα απαντά με ψυχραιμία και τεκμηριωμένα».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η απάντηση στην ατάκα Εγκολφόπουλου «δεν φαντάζονται τι θα πάθουν αν επιτεθούν»

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του απόστρατου αντιναυάρχου Γιάννη Εγκολφόπουλου, ο οποίος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open είχε πει: «Αυτό που θα τους συμβεί δεν το έχουν διανοηθεί και ξέρετε αυτό τους το φυλάμε από τα Ιμια».

«Δεν έχει νόημα να απαντήσουμε σε απόστρατους αξιωματικούς» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να προσθέσει: «Αν είχε το θάρρος ας το έκανε. Δεν υπάρχει λόγος να παρηγορούν τον εαυτό τους με κούφια λόγια».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο κυπριακό, επανέλαβε τη θέση του για επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση δύο ίσων κυρίαρχων κρατών, ενώ για το άνοιγμα των Βαρωσίων ισχυρίστηκε ότι δεν παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο κι ότι η ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά επιχειρούν να παρουσιάσουν το θέμα σαν μία νέα εξέλιξη.

Από την πλευρά του, ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ είπε ότι σταδιακά θα υλοποιηθούν όλα τα σχέδια για τα Βαρώσια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA