Μενού
  • Α-
  • Α+

Την παραίτησή του από μέλος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ γνωστοποίησε ο Σπύρος Καρανικόλας με αιχμηρή επιστολή του προς τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη. «Κανένα σχόλιο» είναι η πρώτη αντίδραση της Χαρίλαου Τρικούπη,  η οποία επισημαίνει ωστόσο ότι ήδη από τον Ιανουάριο ο κ. Καρανικόλας έχει αποστασιοποιηθεί πλήρως από την παράταξη.

Η επιστολή του Σπ. Καρανικόλα έχει ως εξής:

«Εδώ και αρκετά χρόνια, η χώρα βιώνει μια διαρκή και πολυεπίπεδη κρίση, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί. Πόλεμος, ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός, αυξανόμενη ελληνοτουρκική ένταση, είναι μερικές από τις προκλήσεις που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές είναι αναγκαίο όσο ποτέ, το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. 

Απαιτούνται ευρύτερες συναινέσεις, ειλικρινείς συνεργασίες και συνένωση δυνάμεων.Απαιτούνται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και υπερβάσεις. Κυρίως όμως, απαιτούνται συγκεκριμένες λύσεις και όχι απλά και μόνο συνθήματα και

εικόνες.

Για να υπηρετηθεί αποτελεσματικά το εθνικό και συλλογικό συμφέρον, χρειάζεται οι μικροκομματικοί υπολογισμοί και σκοπιμότητες, να μπουν στην άκρη. Προσωπικά, μπήκα στην πολιτική πιστεύοντας πως η προάσπιση του εθνικού συμφέροντος και η τόλμη για ευρύτερες συνεργασίες με σεβασμό στη δημοκρατική λογική, αλλά και στις επιμέρους πολιτικές διαφορές, αποτελούσαν απαράβατες αρχές. Απέναντι κάθε φορά στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που οπισθοδρόμησαν τη χώρα.

Η σημερινή όμως ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως έχει επιλέξει άλλους δρόμους. Χωρίς σαφή κατεύθυνση και χωρίς ορατή διέξοδο, με μόνο στόχο τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και όχι την εφαρμογή αυτών των πολιτικών, στις οποίες τα εκάστοτε ποσοστά πρέπει να μεταφράζονται. Και, κυρίως, παραβιάζοντας την αρχή που θέλει τη χώρα να μπαίνει πάντα πάνω από τους κομματικούς σχηματισμούς.

Πορεύεται, έτσι, εγκλωβισμένη σε προσωπικές και ιδιοτελείς επιλογές, κατώτερες των κρίσιμων περιστάσεων και αναντίστοιχες των ιστορικών προκλήσεων. Αντί να καινοτομεί στο επίπεδο των ιδεών και των λύσεων, περιορίζεται στον άχαρο πολιτικό ρόλο του "επιτήδειου ουδέτερου". Χωρίς στίγμα και χωρίς σαφές σχέδιο για την πορεία της χώρας. Χωρίς διάθεση να αναλάβει ευθύνες και να διατυπώσει σαφείς θέσεις, πέραν του προλόγου και του συνθήματος.

Με αυτόν τον τρόπο όμως, συμβάλλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος στην πολιτική αστάθεια και στην πολιτική αβεβαιότητα, που θα λειτουργήσουν εκ των πραγμάτων εις βάρος της χώρας. Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες χρειάζονται καθαρές κουβέντες. Όλα όσα πιστεύω δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να υπηρετώ αυτές τις πολιτικές επιλογές.

Για τους λόγους αυτούς, υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου από μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Παραμένω όμως ενεργός πολίτης και επαγγελματίας και θα συνεχίσω καθημερινά να αγωνίζομαι για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο.

Σπύρος Καρανικόλας

Δικηγόρος – Υπότροφος Διδάκτωρ Νομικής»

Υπενθυμίζεται ότι ο Σπύρος Καρανικόλας από τον Ιανουάριο 2017 μέχρι και τον Ιούλιο 2019  ήταν  αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, ενώ μετά τις εθνικές εκλογές 2019, ασκούσε τα καθήκοντα του Εκπροσώπου του κοινοβουλευτικού έργου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ.  Στην κούρσα της εσωκομματικής διαδοχής ο κ. Καρανικολας είχε συνταχθεί με την υποψηφιότητα του Α. Λοβερδου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA