ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/06/2022 14:50

Οικονόμου: Επιβεβαίωσε την αγροτική επιδότηση 8.500 ευρώ που πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Δεν υπάρχει διαδικασία κάποιος να αιτηθεί εξαίρεση για ένα διάστημα από αυτά τα δικαιώματα» είπε ο Γιάννης Οικονόμου για την αγροτική επιδότηση που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Πρόκειται για αγροτεμάχια που άνηκαν στην οικογένειά του

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Οικονόμου: Επιβεβαίωσε την αγροτική επιδότηση 8.500 ευρώ που πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε για τα δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αιτήθηκε και έλαβε αγροτική επιδότηση για το έτος 2020 – 2021. Οπως είπε, πρόκειται για αγροτεμάχια που ανήκαν στην οικογένειά του και πέρασαν στην ιδιοκτησία του, αναφέροντας ότι «δεν υπάρχει διαδικασία κάποιος να αιτηθεί εξαίρεση για ένα διάστημα από αυτά τα δικαιώματα».

Διαβάστε ακόμη: Novartis: Πρόταση εισαγγελέα για παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο, Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη

Ο Γιάννης Οικονόμου δέχθηκε ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Αναλυτικά η ερώτηση και η απάντηση:

Ερώτηση: «Αποκαλύφθηκαν έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αιτήθηκε αγροτικών επιδοτήσεων, ύψους 8.500 ευρώ για το 2020-2021, από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Ποια η λογική μίας τέτοιας απόφασης και τι απαντάτε στις επικρίσεις πολίτων που τη θεωρούν μία κίνηση που στερείται ηθικής από εν ενεργεία πρωθυπουργό»

Γιάννης Οικονόμου: «Είναι η λογική της κοινής αγροτικής πολιτικής, ο πρωθυπουργός ενεργοποιεί για πολλά χρόνια τα τελευταία 10 χρόνια ιστορικά δικαιώματα (είναι όρος αυτός της κοινής αγροτικής πολιτικής) προϋπόθεση για την καταβολή αγροτικών ενισχύσεων από αγροτεμάχια που ανήκαν στην οικογένειά του και πέρασαν στην ιδιοκτησία του. Δεν υπάρχει διαδικασία κάποιος να αιτηθεί εξαίρεση για ένα διάστημα από αυτά τα δικαιώματα. Κάθε χρόνο καταθέτεις στο ΟΣΔΕ αυτή τη δήλωση, βάσει αυτής ενεργοποιείς τα δικαιώματα και παίρνεις τις αγροτικές ενισχύσεις. Δεν υπάρχει τρόπος κάποιος να πει τις διακόπτω για ένα χρονικό διάστημα και να επανέλθει αργότερα. Όσοι γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργεί η κοινή αγροτική πολιτική στη χώρα μας το κατανοούν πλήρως αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΓΡΟΤΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ