Μενού
  • Α-
  • Α+

Χθες πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ, Μοχάμεντ Σανούσι Μπαρκίντο κι ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις προβλέψεις του Οργανισμού αναφορικά με την πορεία των τιμών του πετρελαίου. Μαθαίνω πως ο κ. Μπαρκίντο είπε στον Πρωθυπουργό πως η επαναφορά των οικονομιών μετά τα χαμηλά της πανδημίας έγινε σε τέτοιο βαθμό που η προσφερόμενη ποσότητα πετρελαίου δεν έφτασε για να καλύψει την υπερβάλλουσα ζήτηση, ενώ σημείωσε πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλυφθεί από τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που παράγει η Ρωσία. Ο κ. Μπαρκίντο κατάγεται από τη Νιγηρία κι όπως έμαθα αρμοδίως, δηλώνει λάτρης της αρχαίας Ελλάδας καθότι ο ίδιος σπούδασε ιστορία. Σε τρεις εβδομάδες μάλιστα επίκειται η αποχώρησή του από τον Οργανισμό και πριν από οποιαδήποτε άλλη θέση, σκοπεύει να κάνει διακοπές μακράς διάρκειας με την οικογένειά του στην Ελλάδα. Με τις τιμές των υδρογονανθράκων σε αυτά τα ύψη, θεωρώ πως μάλλον θα μείνει στη χώρα μας για όλο το υπόλοιπο του καλοκαιριού. 

Οι ψύχραιμοι της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά 

Όσο εμείς αγχωνόμαστε βλέποντας σε καθημερινή βάση τους Τούρκους να μιλούν για απόβαση σε ελληνικά νησιά, υπάρχουν αρκετοί στην κυβέρνηση που καθησυχάζουν λέγοντας πως ο Ερντογάν δεν θα επιδιώξει κανενός είδους ένταση στο πεδίο με την Ελλάδα. Υποστηρίζουν μάλιστα πως το σχέδιο του Τούρκου προέδρου προβλέπει εκλογές το φθινόπωρο και πως μια ένταση διαρκείας με την Ελλάδα στο πεδίο δεν θα του πιστώσει κάτι εκλογικά. Εγώ λέω μακάρι να έχουν δίκιο, παρά το ότι σε ξηρά, θάλασσα και αέρα βλέπω να υπάρχει διαρκής ετοιμότητα. 

Οι ωραιάδες Τσακαλώτου

«Πιο εύκολα θα τα ξαναβρεί η Άμπερ Χέρντ με τον Τζόνι Ντεπ, παρά εσείς να αποκαταστήσετε τη σχέση με τη μεσαία τάξη», είπε χθες στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.  Αφού αναγνωρίσω την μοναδική αλληγορία που καταφέρνει εκ νέου ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ (μοναδικός στο είδος του θα έλεγα στο κοινοβούλιο) θα ήθελα να του υπενθυμίσω πως η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν που έκανε τους ψηφοφόρους να του γυρίσουν την πλάτη πίσω στο 2019. Και παρά τα λάθη της η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταφέρει να μειώσει εισφορές και να καταργήσει έκτακτη εισφορά για ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, οπότε καλά τα ευφυολογήματά του, αλλά εν τέλει δεν βλέπω να τα ξαναβρίσκουν ούτε ο Τζόνι Ντεπ με την Άμπερ Χέρντ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη μεσαία τάξη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA