ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15/06/2022 18:04

ΠΑΣΟΚ – Μάντζος για Τουρκία: Τέλος η ανοχή στα μισόλογα και τις ίσες αποστάσεις από τον Στόλτενμπεργκ

Σφοδρή επίθεση κατά του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «κανείς στην Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί να δείχνει ανοχή σε μισόλογα και ίσες αποστάσεις»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΠΑΣΟΚ – Μάντζος για Τουρκία: Τέλος η ανοχή στα μισόλογα και τις ίσες αποστάσεις από τον Στόλτενμπεργκ
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Με σχετική του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, εξαπολύει επίθεση κατά του Γενς Στόλτενμπεργκ για τον τρόπο που απαντά στις τουρκικές προκλήσεις, καλώντας τον να επιτελέσει τον πραγματικό του ρόλο ως Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ και όχι ως εκπροσώπου ενός μόνο μέλους. Συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή του ο Δημήτρης Μάντζος αναφέρει:

«Η νομιμότητα και το διεθνές δίκαιο θα επικρατήσουν απέναντι σε κάθε φωνή αναθεωρητισμού, όσο δυνατή κι αν αυτή είναι. Αυτό είναι ένα σαφές και κατηγορηματικό μήνυμα που όλοι στη διεθνή κοινότητα θα έπρεπε να πρεσβεύουν με κάθε ευκαιρία, ειδικά στους οργανισμούς και τις συμμαχίες που συμμετέχει η Ελλάδα. Ο κ. Στόλτενμπεργκ θα πρέπει άμεσα να επιτελέσει τον πραγματικό του ρόλο ως Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ και όχι ως εκπροσώπου ενός μόνο μέλους.

Ειδικά όταν το μέλος αυτό, η Τουρκία, απειλεί την εθνική κυριαρχία ενός άλλου μέλους, της Ελλάδας, και εκβιάζει ανοικτά την ίδια τη συμμαχία όσον αφορά στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας. Την ώρα που εντείνεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην Κύπρο και ο Τούρκος Πρόεδρος επιμένει ακόμη και σήμερα στην ακραία ρητορική εναντίον της χώρας μας, δεν μπορεί κανείς στην Ελληνική Κυβέρνηση να δείχνει ανοχή σε «μισόλογα» και «ίσες αποστάσεις» από την πλευρά του κ. Στόλτενμπεργκ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΕΝΣ ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ