Μενού
  • Α-
  • Α+

Ποιος είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν σχεδιάζει την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές; Η βεβαιότητα με την οποία απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ για την μείωση του μη μισθολογικού κόστους την επόμενη κυβερνητική τετραετία σκόρπισε γέλια στους παρισταμένους στον «Ελληνικό Κόσμο» - ο πρωθυπουργός ακούστηκε ιδιαίτερα αυθόρμητος στην απάντησή του.

Διαβάστε ακόμη: Εκλογες: Ποιοι θα είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ - Τα δεδομένα μέχρι σήμερα ανά περιφέρεια

«Ας αφήσουμε και κάτι για την επόμενη τετραετία» ήταν η απάντησή του που ήταν και η είδηση που προέκυψε από την ομιλία του. Μαθαίνω λοιπόν πως μετά την ολική κατάργηση της έκτακτης εισφοράς, την αύξηση συντάξεων από 1η Ιανουαρίου του 2023 ο έμμεσος τρόπος αύξησης των εισοδημάτων θα είναι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών - με αυτό τον τρόπο οι επιχειρήσεις θα καταφέρουν να δώσουν μισθολογικές αυξήσεις στους εργαζομένους χωρίς να επωμιστούν το έξτρα κόστος. Κάτι είναι κι αυτό λέω εγώ, που πάντως φοβάμαι πως οι ανατιμήσεις στην ενέργεια θα είναι τόσο ισχυρές που ακόμη και τις μικρές αυξήσεις θα τις συντρίψει το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά. 

«Περί αλαζονείας»

Σχολιάζοντας την μομφή που του απηύθυνε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ περί αλαζονείας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, είπε χθες από τα Γιαννιτσά ότι : «αλαζονεία είναι ένας πρωθυπουργός ενώ βλέπει ένα λαό να πληρώνει τις τρίτες μεγαλύτερες ιδιωτικές δαπάνες στην υγεία να μην κάνει τίποτα για να αναστρέψει αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα». Στην Χαριλάου Τρικούπη αποφάσισαν νωρίς το πρωί στον πρωινό καφέ να μην αφήσουν αναπάντητη την Πρωθυπουργική αιχμή - μάλιστα πρώτος απάντησε ο γραμματεάς του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος. Και δηλώνουν πως θα σηκώνουν κάθε φορά το γάντι όταν προκαλούνται από Μητσοτάκη ή Τσίπρα. Φοβάμαι πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές, οι προσωπικές επιθέσεις με προσωπικούς χαρακτηρισμούς θα ενταθούν. 

Το γκόλφ φέρνει τουρίστες

Το γκολφ φέρνει τουρίστες. Κάτι που -όπως μαθαίνουμε- επιβεβαίωσε ο Βασίλης Κικίλιας στον νέο Αμερικανό Πρέσβη, Τζορτζ Τσούνη, στη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Τουρισμού την περασμένη Παρασκευή. Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στα νέα γήπεδα γκολφ που δημιουργήθηκαν σε πολυτελές resort στη Μεσσηνία, υπερπολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των αφίξεων ξένων τουριστών στην περιοχή, ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου, σε μία παραδοσιακά χαμηλή τουριστική περίοδο για τη χώρα μας.

Ο νέος Πρέσβης των ΗΠΑ χαιρέτησε τη στρατηγική που αναπτύσσει, όλο αυτό το διάστημα, το Υπουργείο Τουρισμού για την επέκταση της τουριστικής σεζόν -πέραν του καλοκαιριού- και χαρακτήρισε ως θετικό παράδειγμα με ιδιαίτερη απήχηση στους Αμερικανούς τουρίστες -υψηλού μάλιστα εισοδήματος- τη λειτουργία τέτοιων εγκαταστάσεων. Στις προθέσεις, δε, της αμερικανικής πλευράς βρίσκεται και αντίστοιχη επένδυση για δημιουργία νέων γηπέδων γκολφ, αυτή τη φορά στο νησί της Ρόδου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA