Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον κώδωνα του κινδύνου για την τουρκική οικονομία κρούει ο Αλί Μπαμπατζάν. Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρώην υπουργός Οικονομικών προειδοποιεί μάλιστα για συντριβή στην Τουρκία λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη γείτονα.

Διαβάστε ακόμηEυρωπαϊκή Ενωση σε Τουρκία: Σταματήστε τις προκλήσεις, σεβαστείτε τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας

«Τα CDS που δείχνουν το ρίσκο της χρεοκοπίας έχουν φτάσει στις 836 μονάδες. Είναι σαν το ραντάρ του αεροσκάφους που λέει στον πιλότο πως απέναντι υπάρχει ένα βουνό και αν δεν αλλάξει το αεροσκάφος πορεία θα πέσει πάνω στο βουνό. Η Τουρκία πάει για συντριβή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος Ανάπτυξης και Προόδου (DEVA).

«Η Ελλάδα σήμερα είναι σε καλύτερη θέση από την Τουρκία»

«Η Ελλάδα στην κρίση του 2008 – 2009 είχε χρεοκοπήσει. Σήμερα τα CDS της είναι κάτω από τις 200 μονάδες και τα δικά μας είναι στις 836 μονάδες. Χρεοκοπία σημαίνει συνολική κατάρρευση της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος… Σημαίνει χάος» τόνισε ο Αλί Μπαμπατζάν. Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα, που κάποτε χρεοκοπούσε, σήμερα είναι σε καλύτερη θέση από την Τουρκία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.