Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνάντηση στο περιθώριο του Prespa Dialogue Forum στην Οχρίδα είχαν ο Νίκος Δένδιας και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και ο Τούρκος ομόλογός του, αντάλλαξαν χειραψία, λίγες ώρες μετά τη χειραψία Νίκου Παναγιωτόπουλου και Χουλουσί Ακάρ. Εν μέσω των προκλητικών ενεργειών της Αγκυρας που ζητά επιτακτικά την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, ο κ. Δένδιας δημοσίευσε στο Twitter μία φωτογραφία στην οποία έχει χειραψία με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Κατά την άφιξή του στο forum, ο Νίκος Δένδιας μίλησε για την ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς την Άγκυρα. Κάνοντας λόγο για «παράγοντες που θέλουν να οδηγήσουν την περιοχή προς μια κατεύθυνση μακριά από την ΕΕ, το Διεθνές Δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αξίες», ήταν σαφές πως αναφέρθηκε στην Τουρκία.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Επίσης σήμερα Πέμπτη ο Ελληνας υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε σύντομο τετ α τετ με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ. Οι δυο τους είχαν μια θερμή χειραψία και στη συνέχεια αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες. Παριστάμενοι επιβεβαίωσαν ότι το κλίμα ήταν καλό. «Δεν μπορούμε να πάμε έτσι» είπε κατά πληροφορίες ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στον Τούρκο ομόλογό του, αναφερόμενος στην όξυνση των λεκτικών προκλήσεων από την πλευρά της Άγκυρας. Δεν είναι γνωστό πώς τοποθετήθηκε απαντώντας ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. 

Τουρκία: Στο «μάτι» ΜΜΕ ο Δένδιας 

Υπενθυμίζεται πως η εφημερίδα Milliyet σε μακροσκελές άρθρο εξαπέλυε προσωπική επίθεση κατά του Νίκου Δένδια ο οποίος «ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός» και ρισκάρει ακόμα και έναν πόλεμο με την Τουρκία για να φτάσει στον στόχο του. Ολόκληρο το προπαγανδιστικό άρθρο: 

«Λέγεται Νίκος Δένδιας. Σήμερα είναι υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας. Βρίσκεται στη δεξιά από τα νεανικά του χρόνια, αλλά ήταν πάντα μέλος και δεν υπήρξε ποτέ αρχηγός. Μετά την εκλογή του ως βουλευτή, διετέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης για 10 μήνες και Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για δύο χρόνια. Αυτό που θυμόμαστε περισσότερο από την υπουργία του ήταν ο ξυλοδαρμός που δέχτηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο από τον βουλευτή της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη. Αποτέλεσμα της υπουργίας Δένδια είναι και η κακομεταχείριση των Σύριων προσφύγων που ήρθαν στην Ελλάδα.

Από την ημέρα που το κόμμα του κέρδισε τις εκλογές για τη Νέα Δημοκρατία με την υποστήριξη της ακροδεξιάς, ο Δένδιας προσπαθεί να φανεί χαριτωμένος στους άντρες που τον ξυλοκόπησαν κάποτε και πιστεύει ότι ο δρόμος προς αυτό είναι μέσω του να είναι αντι-τούρκος. Είναι τόσο ασυνεπής άνθρωπος που στην ίδια πρόταση μπορεί να πει ότι δεν πρέπει να έρχονται πρόσφυγες στην Ελλάδα από την Τουρκία, αλλά ότι η Τουρκία δεν πρέπει να χτίζει οικισμούς στη Συρία για πρόσφυγες. Το μόνο του όνειρο είναι να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Το σόου που έκανε στην Άγκυρα παραβιάζοντας τους διπλωματικούς κανόνες είναι μέρος αυτού όπως είναι και το καύχημά του παντού ότι «η Ελλάδα είναι το λίκνο της δημοκρατίας»…

Όπως και να έχει, ο Δένδιας είναι ο άνθρωπος που έμεινε άφωνος όταν γινόταν διάλογος με την Τουρκία, και έκανε δηλώσεις κατά της Τουρκίας ακόμα και στις κάμερες του EDS όταν ξεκίνησε η ένταση. Ούτε το Αιγαίο τον νοιάζει ούτε τίποτα. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός και οι απόστρατοι ναύαρχοι, που νομίζουν ότι μπορούν να βομβαρδίσουν τις γέφυρες, παρασύρουν και τον ίδιο και τη χώρα του στην καταστροφή, μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών που του έσκαψε τον λάκκο. Κύριε Δένδια, αν σας λείπει το μπάνιο στη Σμύρνη, ελάτε στην Ιλιτζά, να σας φιλοξενήσουμε, μην ξαναχυθείτε στη θάλασσα μόνο και μόνο επειδή θέλετε να γίνετε πρωθυπουργός από το πουθενά…»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA