ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17/06/2022 20:36

«Λύση στο Κυπριακό μόνο αν αποχωρήσουν τα κατοχικά στρατεύματα» είπε ο Μητσοτάκης σε συναντήσεις στην Κύπρο

Ο Ελληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους επιτροπών στα Κατεχόμενα στην Κύπρο και ζήτησε την επιστροφή όλων ανεξαιρέτως των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
«Λύση στο Κυπριακό μόνο αν αποχωρήσουν τα κατοχικά στρατεύματα» είπε ο Μητσοτάκης σε συναντήσεις στην Κύπρο
(Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων και της Επιτροπής Κατεχομένων Κοινοτήτων Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε εκ νέου η αταλάντευτη προσήλωση της Ελλάδας στον στόχο μιας αμοιβαία αποδεκτής επίλυσης του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης για Τουρκία: Ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας, να επανέλθουμε σε ήρεμα νερά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πάγια εθνική θέση ότι δε νοείται λύση του Κυπριακού χωρίς κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων και χωρίς την πλήρη απόσυρση των παράνομων τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο. Διαβεβαίωσε δε ότι η Ελλάδα παραμένει πάντοτε στο πλευρό των κατεχόμενων δήμων, στο δίκαιο αγώνα τους για την επιστροφή όλων ανεξαιρέτως των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, εντός συνολικής και συμφωνημένης λύσης που θα σέβεται το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Αναγνωρίζει τα Βαρώσια το Συμβούλιο Ασφαλείας

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αδιαμφισβήτητο και δικαιολογημένα μεγάλο υλικό και συναισθηματικό βάρος των Βαρωσίων αναγνωρίζεται και από τις οικείες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε την Επιτροπή Κατεχομένων Δήμων Κύπρου για την ευγενική και υψηλού συμβολισμού δωρεά της για την αποκατάσταση ζημιών που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου έτους στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κυπριακή Δημοκρατία, Ιωάννης Παπαμελετίου και η διευθύντρια του Διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ