Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ένα νέο... ενορχηστρωμένο παραλήρημα προχώρησαν τα τουρκικά ΜΜΕ το Σάββατο, καθώς δεν υπήρξε έντυπο, ηλεκτρονικό, ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό Μέσο που να μην προσπάθησε να επιρρίψει ευθύνες στην Ελλάδα για την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Νέα πρόκληση με υπερπτήση drone τύπου UAV πάνω από την Κανδελιούσσα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, τα τουρκικά ΜΜΕ επιτέθηκαν και στον υπουργό Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά επειδή... τόλμησε να μεταβεί στον Αη Στράτη για να τιμήσει τον υποσμηναγό Νικόλαο Σιαλμά που πριν από 30 χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή για την πολεμική αεροπορία. «Υπάρχουν τόσα νησιά, αλλά επιλέγουν αυτά! Δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Είναι ελληνική προβοκάτσια. Η επιλογή δείχνει την προκλητικότητα της Ελλάδας. Ο Χαρδαλιάς επισκέφτηκε με ελικόπτερο το νησί που βρίσκεται μόλις 80 χιλιόμετρα από την Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά το TRT. 

Την ώρα λοιπόν που η Αγκυρα βρίσκεται σε σύγχυση με τους Χουλουσί Ακάρ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου να ρίχνουν τους τόνους και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιτίθεται εκ νέου στην Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα τουρκικά ΜΜΕ χρεώνουν τη διακοπή του διαλόγου στην Αθήνα! Μάλιστα, κάνουν λόγο για έμφαση της Ελλάδας στην διαρκή ανανέωση των εξοπλιστικών συστημάτων και πως αυτό είναι που κάνει τους Τούρκους να αισθάνονται ανασφάλεια! 

Ερχονται κορβέτες και αναβάθμιση των ΜΕΚΟ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, το Υπουργείο Αμυνας τρέχει για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών της. Συγκεκριμένα μέσα στις επόμενες εβδομάδες στις αρχές Ιουλίου περιμένουμε την επίσημη εισήγηση του ανώτατου ναυτικού συμβουλίου για πάνω από 5 εταιρίες έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση στο Πολεμικό Ναυτικό για για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών φρεγατών.

Φαβορί θεωρείται η γαλλική εταιρεία που είναι η κατασκευάστρια και των φρεγατών Belharra, ενώ στο ΓΕΕΘΑ υπάρχει πρόβλεψη και 6 κορβέτες με την Ελλάδα να επιθυμεί να τις αγοράσει όσο το δυνατόν συντομότερα ακόμα και σε ταυτόχρονη παράδοση με τις φρεγάτες Belharra. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτό έχει να κάνει με τα παιχνίδια τακτικής που παίζει στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία με το Πολεμικό Ναυτικό να θέλει να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα σε οποιαδήποτε απειλή από θάλασσα.

Αυτό σημαίνει ότι η αναβάθμιση των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ κρίνεται επιτακτική, καθώς πρόκειται για πλοία που βρίσκονται στο νερό για πάνω από 30 χρόνια, κατασκευασμένα τη δεκαετία του '80. Ετσι, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν ειλημμένη απόφαση ότι η Ελλάδα προχωράει στην αγορά για τέσσερις φρεγάτες, αλλά και στην αναβάθμιση μίας από τις υπάρχουσες κάθε χρόνο με το κόστος θα αγγίζει τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά, το συγκεκριμένο κονδύλι θα αφορά στον οπλισμό και τις τεχνικές εργασίες αναβάθμισης των πολεμικών πλοίων. 

Νέα υπερπτήση drone πάνω από την Κανδελιούσσα

Μέρα δεν αφήνουν να πάει χαμένη οι Τούρκοι και να μην προβούν σε κάποια προκλητική ενέργεια κατά της Ελλάδας. Ετσι, το Σάββατο σημειώθηκε μία ακόμη παραβίαση του Εθνικού εναέριου χώρου από υπερπτήση drone πάνω από την Κανδελιούσσα. 

Ετσι, ανεξάρτητα από το εάν είναι σαββατοκύριακο, αργία ή... εθνική επέτειος, οι γείτονες έχουν έτοιμη μία ακόμη παραβίαση. Η νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Αιγαίο και συγκεκριμένα με ένα τουρκικό UAV που πέταξε πάνω από τη νησίδα Κανδελιούσσα στα 19.000 πόδια.

Η υπερπτήση του μη επανδρωμένου τουρκικού αεροσκάφους έγινε στις 17:57, σύμφωνα με την ΕΡΤ και το drone που είναι από τα... αγαπημένα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εντοπίστηκε από τα ελληνικά ραντάρ 17:57 πάνω από την Κανδελιούσσα, όπως έγινε γνωστό και από το ΓΕΕΘΑ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA