Μενού
  • Α-
  • Α+

Άμεσα αναμένεται να καταβληθούν οι αμοιβές για τις τακτικές εφημερίες που οφείλονται στο ιατρικό προσωπικό, όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνας Γκάγκα, ένα 24ωρο πριν από την προγραμματισμένη πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση. «Μετά τη ψήφιση του Νόμου αποστέλλονται τα χρήματα στα νοσοκομεία και άμεσα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των τακτικών εφημεριών», δήλωσε συγκεκριμένα η κυρία Γκάγκα. 

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: «Εκλογές στο τέλος της 4ετιας - Οχι σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο όξυνσης»

Σημειώνεται ότι αύριο Τετάρτη, 22/06/22, πραγματοποιείται πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση, με 24ωρη απεργία στην περιφέρεια, στάση εργασίας από τις 8:00 μέχρι τις 15:00 στην Αττική, συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 9:00 και πορεία στο Υπουργείο Υγείας.

Τα αιτήματα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Την άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών, πρόσθετων και τακτικών, καθώς και την προβλεπόμενη πρόσθετη αποζημίωση για τις υπεράριθμες εφημερίες των ειδικοτήτων πρώτης γραμμής αλλά και σε όσους έχουν μετακινηθεί.
  • Νομοθετική ρύθμιση και επαναφορά του πλαφόν στο 15% για να μην γίνει καμία περικοπή στις δεδουλευμένες πρόσθετες εφημερίες Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου.

Με σημερινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρει ότι χθες, Δευτέρα, ήταν η τελευταία ημέρα που μπορούσαν να αναρτηθούν στην ΕΑΠ τα οφειλόμενα τεσσάρων μηνών (Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος) των νυκτερινών, αργιών, εφημεριών του Υγειονομικού προσωπικού, προκειμένου να πληρωθούν στο τέλος του μήνα Ιουνίου, έστω με τέσσερις μήνες καθυστέρηση. Ωστόσο, «το Υπουργείο Υγείας δεν είναι σε θέση να εγκρίνει τις πιστώσεις του τριμήνου (Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος)», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το προσωπικό των Προνοιακών Μονάδων οι πρόσθετες αμοιβές οφείλονται από την αρχή του χρόνου. «Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβουν ΑΜΕΣΑ και να καταστεί εφικτή η εξόφληση των δεδουλευμένων, πρόσθετων αμοιβών του προσωπικού τέλος Ιουνίου», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA