Μενού
  • Α-
  • Α+

Το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι ένα από τα φλέγοντας που απασχολούν Ελλάδα και Βρετανία και βρίσκεται στην ατζέντα των πολιτικών συζητήσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, αλλά και μεταξύ των διοικήσεων των δύο εθνικών Μουσείων. Αυτό επεσήμανε και ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού, Στάνλεϊ Τζόνσον, ο οποίος την Παρασκευή βρέθηκε στην Αργαλαστή, όπου τιμήθηκε ως επίτιμος δημότης Νοτίου Πηλίου και δεν έκρυψε ότι είναι και ο ίδιος θετικός στην επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: Πολιομυελίτιδα: Ανιχνεύθηκε στα λύματα της Βρετανίας - Τι απαντούν οι ειδικοί 

«Οι δύο χώρες βρίσκονται σε διπλωματικές συνομιλίες και ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξει αίσιο τέλος. Αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα αυτών των διαπραγματεύσεων», είπε ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον που αναφέρθηκε και στη... λατρεία που τρέφει για την Ελλάδα.

Ερωτηθείς από την ΕΡΤ, τόνισε ότι μπορεί πολιτικά η Βρετανία να εξήλθε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά παραμένει πάντα μέρος αυτής της Μεγάλης Ηπείρου. Μιλώντας ελληνικά ο κ. Τζόνσον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόσκληση και την τιμητική ανακήρυξή του. «Θα ήθελα να συγχαρώ τον καλό μου φίλο Μιχάλη Μιτζικό που με προσκάλεσε τόσο ευγενικά για αυτή την υπέροχη περίσταση.

Σήμερα το Νότιο Πήλιο έχει ένα νέο δημοτικό κτίριο, αλλά χαίρομαι που βλέπω ότι έχετε τον ίδιο δήμαρχο. Έρχομαι σε αυτό το μέρος της Ελλάδας για πάνω από 20 χρόνια. Μπορώ να πω ειλικρινά ότι είναι πραγματικά το αγαπημένο μου μέρος σε ολόκληρο τον κόσμο: Ο ήλιος, η θάλασσα, η αρχιτεκτονική, η ιστορία, η άγρια ζωή και πάνω από όλα, φυσικά, οι άνθρωποι. Η Ελλάδα είναι η χώρα που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης. Ως μαθητής σπούδασα την αρχαία Ελλάδα και φυσικά έμαθα τότε για το Πήλιο ως το μέρος που δίδασκαν τον μεγάλο Αχιλλέα οι Κένταυροι. Όποτε πηγαίνω στο Βόλο σκέφτομαι το Ιάσονα και τους Αργοναύτες. Τώρα έχω την ευκαιρία να ζήσω εδώ και να έχω ένα σπίτι εδώ».

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο γιος του και πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας να επισκεφθεί αυτό το καλοκαίρι την Ελλάδα και τόνισε ότι «...εδώ είναι το αγαπημένο μου μέρος πραγματικά. Η θάλασσα, η αρχιτεκτονική, το περιβάλλον και φυσικά πάνω από όλα οι άνθρωποι».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA