Μενού
  • Α-
  • Α+

Για σύλληψη «Ελληνα κατασκόπου» κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας (ΜΙΤ). Σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, ο άνδρας ονομάζεται Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα και είναι Ελληνας υπήκοος. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν ιστοσελίδες αλλά και λογαριασμοί στα social media μεγάλων Μέσων όπως το TRT World, «ο Ελληνας πολίτης Μοχάμεν Αμάρ Αμπάρα, που είχε χαρακτηριστεί ως κατάσκοπος της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) στην Τουρκία, συνελήφθη μετά από επιχείρηση που οργάνωσε η Εθνικός Τουρκικός Οργανισμός Πληροφοριών (ΜΙΤ)».

Σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, υπήρχαν πληροφορίες από πηγές ασφαλείας οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι ο Αμπάρα εργαζόταν ως κατάσκοπος σε βάρος της Τουρκίας. «Ο Ελληνας κατάσκοπος προσποιούνταν τον επιχειρηματία στη διάρκεια των ταξιδιών του στην Τουρκία και συνδέεται με κατασκοπευτικές δραστηριότητες που καλύπτονταν από επιχειρηματικές δραστηριότητες», αναφέρουν τα εν λόγω δημοσιεύματα τα οποία επικαλούνται ασφαλείς πηγές για την πληροφόρησή τους.

https://www.instagram.com/p/CfOwlzso_Wg/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Ο Αμπάρα συνέλεγε πληροφορίες για τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας στα σύνορα και τις μετέφερε στην ελληνική υπηρεσία πληροφοριών. Με οδηγίες της ΕΥΠ, επίσης συνέλεγε πληροφορίες για Σύριους που ζουν στην Τουρκία και για επιχειρηματίες που υποστηρίζουν την οργάνωση FETO στην Ελλάδα», αναφέρουν επιπλέον τα τουρκικά media.

Από την πλευρά της η Αθήνα κάνει λόγο για ένα «χοντροκομμένο fake news». «Ο ισχυρισμός περί Ελληνα πράκτορα που συνελήφθη από τη ΜΙΤ είναι χοντροκομμένο fake news», ξεκαθαρίζουν αρμόδιες πηγές εκθέτοντας για ακόμα μια φορά την Αγκυρα και τις (γνωστές) πρακτικές της. Μάλιστα, διπλωματικές πηγές επισημαίνουν αναφορικά με τον Ελληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ότι η εξαφάνιση του είχε δηλωθεί στην Ελληνική Πρεσβεία στην Αγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες. Εκτοτε, η Ελληνική Πρεσβεία είχε επανειλημμένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA