Μενού
  • Α-
  • Α+

Εν μέσω των εντεινόμενων τουρκικών προκλήσεων η εθνική αντιπροσωπεία εγκρίνει νέο εξοπλιστικό πακέτο. Πρόκειται για πολύ σημαντικά όπλα, που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις ένοπλες δυνάμεις.  Συγκεκριμένα, πρόκειται για 60 αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Το βεληνεκές ξεπερνάει τα 270 χιλιόμετρα. Αυτό δείχνει μια αλλαγή στρατηγικής, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις επικεντρώνονται πλέον στις επιχειρήσεις κατά εχθρικών στόλων.  Η Ελλάδα θα διαθέτει πλέον 145 αεροσκάφη ικανά να φέρουν αντιπλοϊκούς πυραύλους (τα Rafale με τους Exocet και τα F-16 με τους Harpoon). 

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Το φτάνει στα άκρα ο Ερντογάν και θέτει θέμα «τουρκικής μειονότητας» σε Ρόδο και Κω

Αναβάθμιση των F16 της πολεμικής αεροπορίας

Σημειώνεται ότι θα αναβαθμιστούν και 38 αεροσκάφη F-16 Block 50, δηλαδή θα γίνουν σύγχρονα σχεδόν όσο τα F-16 Viper, ενώ θα προμηθευθούμε και πυραύλους αντιραντάρ HARM που είναι ο «εφιάλτης» των S-400, καθώς κατευθύνονται στα ραντάρ τους.

Παράλληλα, μέσα στον Ιούλιο, η πολιτική αλλά και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας  θα μεταβεί στις ΗΠΑ, όπου θα έχουν πολύ σημαντικές συναντήσεις, αλλά θα δουν και το εργοστάσιο που κατασκευάζονται τα F-35, μεταφέροντας το ελληνικό αίτημα για αγορά μιας μοίρας των υπερσύγχρονων  μαχητικών. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA