ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27/06/2022 23:52

Τουρκία: Η ελληνική απάντηση με νέα όπλα για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο - Αναβάθμιση των F16

Πρόκειται για πολύ σημαντικά όπλα, που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις ένοπλες δυνάμεις - H επίσκεψη στις ΗΠΑ για τα υπερσύγχρονα μαχητικά F-35 - Αναβάθμιση των F-16 της πολεμικής αεροπορίας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τουρκία: Η ελληνική απάντηση με νέα όπλα για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο - Αναβάθμιση των F16
Πηγή: Pixabay
Ανάγνωση:

Εν μέσω των εντεινόμενων τουρκικών προκλήσεων η εθνική αντιπροσωπεία εγκρίνει νέο εξοπλιστικό πακέτο. Πρόκειται για πολύ σημαντικά όπλα, που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις ένοπλες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 60 αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Το βεληνεκές ξεπερνάει τα 270 χιλιόμετρα. Αυτό δείχνει μια αλλαγή στρατηγικής, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις επικεντρώνονται πλέον στις επιχειρήσεις κατά εχθρικών στόλων. Η Ελλάδα θα διαθέτει πλέον 145 αεροσκάφη ικανά να φέρουν αντιπλοϊκούς πυραύλους (τα Rafale με τους Exocet και τα F-16 με τους Harpoon).

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Το φτάνει στα άκρα ο Ερντογάν και θέτει θέμα «τουρκικής μειονότητας» σε Ρόδο και Κω

Video Loading...

Αναβάθμιση των F16 της πολεμικής αεροπορίας

Σημειώνεται ότι θα αναβαθμιστούν και 38 αεροσκάφη F-16 Block 50, δηλαδή θα γίνουν σύγχρονα σχεδόν όσο τα F-16 Viper, ενώ θα προμηθευθούμε και πυραύλους αντιραντάρ HARM που είναι ο «εφιάλτης» των S-400, καθώς κατευθύνονται στα ραντάρ τους.

Παράλληλα, μέσα στον Ιούλιο, η πολιτική αλλά και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας θα μεταβεί στις ΗΠΑ, όπου θα έχουν πολύ σημαντικές συναντήσεις, αλλά θα δουν και το εργοστάσιο που κατασκευάζονται τα F-35, μεταφέροντας το ελληνικό αίτημα για αγορά μιας μοίρας των υπερσύγχρονων μαχητικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
HARPOON ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ