Μενού
  • Α-
  • Α+

Την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας και τον εμπλουτισμό του προγράμματος των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Οπως είπε, το μέτρο θα αφορά στο 50% των ήδη λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα σε ολόκληρη την επικράτεια, και το ωράριο θα διευρυνθεί για φέτος έως τις 5:30 το απόγευμα. 

Διαβάστε ακόμη: Πέτρος Φιλιππίδης: Πώς αντέδρασε στην αποφυλάκισή του μία από τις τρεις καταγγέλλουσες

Στις επιπλέον ώρες θα γίνεται η μελέτη για την επόμενη ημέρα, καθώς και δημιουργικές δραστηριότητες με έμφαση στα εικαστικά, τη δημιουργική γραφή και άλλες θεματικές που αρέσουν στα παιδιά μας. Σκοπός είναι οι μικροί μαθητές και μαθήτριες μετά το σχολείο να είναι ελεύθεροι και να έχουν ποιοτικό χρόνο στο σπίτι με την οικογένειά τους, σημείωσε η κυρία Κεραμέως. 

Πρόκειται για ένα ολοήμερο σχολείο στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι, χωρίς κριτήρια. Η στόχευση είναι διττή:

  • αφενός η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης
  • αφετέρου, να διευκολύνουμε την πρόσβαση στην αγορά εργασίας για τους γονείς, να συνδράμουμε την οικογένεια και ειδικά τους εργαζόμενους γονείς, που αγωνίζονται καθημερινά, στο 24ωρό τους

Επίσης η Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για σχεδόν 25.000 οι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση από το 2020 – πάνω από 8.500 νέοι διορισμοί σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Ειδικότερα σύμφωνα με την ίδια:

8.586 νέους μόνιμους διορισμούς στην Πρωτοβάθμια, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση υλοποιούν οι ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Οικονομικών, με το σύνολο των διορισμών να αγγίζει τους 24.786 τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών πραγματοποιείται σε συνέχεια των 16.200 μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, στις οποίες προχώρησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την τελευταία τριετία – 11.700 στη γενική παιδεία, τους πρώτους μετά από 12 χρόνια, και 4.500 στην ειδική εκπαίδευση, τους πρώτους στην ιστορία της χώρας μέσω ΑΣΕΠ.

Πάγια δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία υλοποιείται παρά τις δυσκολίες, είναι η εξυγίανση του εργασιακού τοπίου στην εκπαίδευση, με κομβικό το ρόλο της μετάβασης από το καθεστώς των αναπληρωτών σε αυτό των μόνιμων εκπαιδευτικών, το οποίο αποφέρει πολλαπλά οφέλη:

  • Στους μαθητές μας, παρέχει σταθερούς εκπαιδευτικούς δεσμούς, ιδιαίτερα δε στους μαθητές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, παρέχει ευκαιρίες για ανάπτυξη στενότερων σταθερών διαπροσωπικών σχέσεων που είναι απαραίτητες για την εξέλιξή τους.
  • Στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς μας, προσφέρει επαγγελματική σταθερότητα και δυνατότητες ανέλιξης.
  • Στα σχολεία και τις οικογένειες, εξασφαλίζει μία συνέχεια στη μάθηση και την επικοινωνία.
  • Σε όλη την κοινωνία, αποτελεί ένα παράδειγμα υγιούς επένδυσης στο μέλλον της χώρας μας.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA