Μενού
  • Α-
  • Α+

Αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο. Μαθαίνω από αρμόδιες πηγές πως ο πρωθυπουργός θα κάνει μια πιο πολιτική και πιο ευρωπαϊκή ομιλία, αναφερόμενος στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, με έμφαση στα θέματα της Ουκρανίας αλλά και της ενέργειας. Μετά την ομιλία του ο πρωθυπουργός θα δεχθεί ερωτήσεις από τους επικεφαλής των ευρω-ομάδων, που λογικά θα κινηθούν σε πιο θεσμικά πλαίσια, με το μεταναστευτικό αλλά και τα θέματα ελευθερίας του Τύπου να έχουν την πρωτοκαθεδρία. Μετά το Στρασβούργο, ο κ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει στην Αθήνα όπου την Τετάρτη θα γίνει η τελευταία για το καλοκαίρι προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή για το θέμα της κοινωνικής πολιτικής. Αρκετοί θεωρούν τη συζήτηση αυτή ως τη πρόβα τζενεράλε μιας προεκλογικής περιόδου που η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί πως θα ξεκινήσει εκεί στα τέλη Αυγούστου, αφού προεξοφλεί πως οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο.

Την Τετάρτη η αίθουσα Ανδρέας Παπανδρέου στο Στρασβούργο

Σας έχω ενημερώσει εδώ και καιρό για την κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη να πάρει το όνομα «Ανδρέας Παπανδρέου» μια αίθουσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και έχει προσκληθεί να παραστεί η Πρόεδρος του Σώματος. Βάσει των πληροφοριών της στήλης θα εκφωνήσει ομιλία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου θα στείλει βιντεοσκοπημένο μήνυμα – οι υποχρεώσεις με την Σοσιαλιστική Διεθνή απέτρεψαν τη δική του μετάβαση. Θα δώσουν όμως το παρόν μέλη της οικογένειας του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Παπανδρέου αλλά και η κόρη του Σοφία με τους δυο γιους της.  

Ήρεμα νερά στο Αιγαίο

Μπαίνουμε σιγά-σιγά στην καρδιά του καλοκαιριού και δυο είναι τα ερωτήματα που η πιάτσα καλείται να απαντήσει: πρώτον, το πότε θα γίνουν οι εκλογές. Δεύτερον, το εάν θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι στο Αιγαίο. Η απάντηση στο πρώτο ερώτημα θα δοθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Βουλευτές και υπουργοί του κυβερνώντος κόμματος ήδη πάντως στοιχηματίζουν για προσφυγή στις κάλπες στις 18 ή στις 25 Σεπτεμβρίου. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο, μαθαίνω πως καθησυχαστικός υπήρξε στις συναντήσεις που είχε ο υπουργός Εξωτερικών την Παρασκευή με τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναφορικά με τις προθέσεις της Άγκυρας. Κατά την άποψη που εξέφρασε, ο Ερντογάν θα συνεχίσει την προκλητική του ρητορική εν μέσω θέρους, αφού έχει εντάξει τα ελληνοτουρκικά στην προεκλογική του ατζέντα, ωστόσο η ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο αλλά και η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας λειτουργεί αποτρεπτικά στην οποιαδήποτε σκέψη. Μακάρι να είναι έτσι, λέω εγώ. Από όποια πλευρά κι αν το δεις πάντως, το επόμενο 12μηνο θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, μέχρι να γίνουν και οι εκλογές στην Τουρκία.

Τι είπαν οι υγειονομικοί στον Καλαφάτη που μέτρησε στην επιλογή του Καρατάσιου για την ανέγερση του νέου Ογκολογικού

Ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο προχωρά, πλέον, στη δυτική Θεσσαλονίκη, με την απόφαση χωροθέτησης του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου. Υπήρξαν στο διάστημα που πέρασε, διαφορετικές προτάσεις και μακρές συζητήσεις, ενώ ο  Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, πραγματοποίησε αυτοψίες και ελέγχους στα οικόπεδα που προτάθηκαν. Ένα από τα ζητήματα που εξετάστηκαν αφορούσε στην πρόσβαση που θα έχουν όχι μόνο οι Θεσσαλονικείς, αλλά  και οι κάτοικοι από τη Θεσσαλία ως τον Έβρο και από την Καστοριά ως την Κασσάνδρα. Οι υγειονομικοί, με τους οποίους ο Σταύρος Καλαφάτης είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις, επισήμαναν πολλές φορές ότι στόχος δεν θα είναι μόνον η αντιμετώπιση μιας ασθένειας σε εξέλιξη, αλλά και η συμβολή στην πρόληψη. Γι΄αυτό και θα έπρεπε  κανένας  να μη σκέφτεται πώς θα φτάσει ως τη νέα υγειονομική δομή, για μια  προληπτική εξέταση. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Το οικόπεδο που θα παραχωρηθεί, έκτασης ως 150 στρεμμάτων, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, από την απέναντι πλευρά της Περιφερειακής Οδού (άρα έχει εξασφαλισμένη διασυνδεσιμότητα νοσηλευτικών ιδρυμάτων, όπως επισήμαναν οι νοσοκομειακοί), κάτι που σημαίνει ότι η πρόσβαση, τόσο από τους Θεσσαλονικείς, όσο και από τους κατοίκους της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, μέσω Εγνατίας Οδού, είναι ιδιαίτερα εύκολη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA