Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, σήμερα στις 10:30, ενώ στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των πολιτικών ομάδων. Προηγουμένως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί, στις 10:00 με την πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, στο Στρασβούργο. Εξάλλου, στις 13:00, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader ο πρωθυπουργός θα κάνει μια πιο πολιτική και πιο ευρωπαϊκή ομιλία, αναφερόμενος στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, με έμφαση στα θέματα του πολέμου της Ουκρανίας αλλά και της ενέργειας. Μετά την ομιλία του ο πρωθυπουργός θα δεχθεί ερωτήσεις από τους επικεφαλής των ευρω-ομάδων, που λογικά θα κινηθούν σε πιο θεσμικά πλαίσια, με το μεταναστευτικό αλλά και τα θέματα ελευθερίας του Τύπου να έχουν την πρωτοκαθεδρία.

Μετά το Στρασβούργο, ο κ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει στην Αθήνα όπου την Τετάρτη θα γίνει η τελευταία για το καλοκαίρι προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή για το θέμα της κοινωνικής πολιτικής. Αρκετοί θεωρούν τη συζήτηση αυτή ως τη πρόβα τζενεράλε μιας προεκλογικής περιόδου που η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί πως θα ξεκινήσει εκεί στα τέλη Αυγούστου, αφού προεξοφλεί πως οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA