ΠΟΛΙΤΙΚΗ
05/07/2022 12:05

Νίκος Ανδρουλάκης: Το άτυπο ντιμπέιτ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής θα αξιοποιήσει το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να αναδείξει το διαφορετικό προοδευτικό πρόσημο και τις διαφορετικές προτεραιότητες που στο επίκεντρό τους έχουν τους πολλούς και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, σε αντίστιξη με τις κυβερνητικές επιλογές

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νίκος Ανδρουλάκης: Το άτυπο ντιμπέιτ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης - Νίκος Ανδρουλάκης (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές θα εκπροσωπήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στην συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με ομιλητή τον πρωθυπουργό. Είναι η πρώτη φορά που Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης θα βρεθούν σε ένα άτυπο ντιμπέιτ σε θεσμικό ευρωπαϊκό όργανο.

Μόνο που συνεργάτες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής διασαφήνιζαν ότι η σημερινή εμφάνιση του κ. Ανδρουλάκη θα έρθει ως επιστέγασμα αυτού που επί μήνες πρεσβεύει: της αξιακής αντιπολίτευσης με θέσεις, υλοποιήσιμες προτάσεις και όχι ανέξοδες κορώνες. Προετοιμάζεται για μια εθνική προγραμματική ομιλία, που δεν θα θυμίζει την τοξική αντιπαράθεση που συχνά καταγράφεται μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής θα αξιοποιήσει το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να αναδείξει το διαφορετικό προοδευτικό πρόσημο και τις διαφορετικές προτεραιότητες που στο επίκεντρό τους έχουν τους πολλούς και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, σε αντίστιξη με τις κυβερνητικές επιλογές. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κάνει αναλυτική αναφορά στις προτάσεις του για την αξιοποίηση του ταμείου ανάκαμψης, της ύπαρξης επιτέλους κοινωνικής πολιτικής στέγασης, στο φορολογικό μίγμα που θα ανακουφίζει ρεαλιστικά τους μικρομεσαίους.

Στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής ο κ. Ανδρουλάκης θα κάνει εκτενή αναφορά στα ελληνοτουρκικά επιμένοντας σε μια ευρωπαϊκή πολιτική αποτροπής με το εμπάργκο όπλων στην προμετωπίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΣΟΚ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ