Μενού
  • Α-
  • Α+

Η τρομοκρατική ενέργεια γίνεται για να τρομοκρατήσει το θύμα, είπε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για άλλο ένα «τυφλό» χτύπημα με γκαζάκια σε σπίτι «στόχου» και λέγοντας «φτάνει πια». Την χαρακτήρισε σαν μια «τρομοκρατική ενέργεια γιατί ο σκοπός είναι να τρομοκρατήσει, όχι εμένα ως δημοσιογράφο μόνο, αλλά να τρομοκρατήσει και τους ανθρώπους που ζούμε μαζί και να τρομοκρατήσει εκείνους που λένε, ακόμη σήμερα στην Ελλάδα ελεύθερα την άποψή τους» ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υπογράμμισε πως έτσι εκλαμβάνει και αντιμετωπίζει την επίθεση ζητώντας από την Πολιτεία «ως τέτοιο πρέπει να χτυπηθεί».

«Φτάνει πια τόσα χρόνια να χτυπάνε δημοσιογράφους, να χτυπάνε τα σπίτια τους, να χτυπάνε τους ανθρώπους που ζουν μαζί τους. Είναι κάτι το οποίο νομίζω πως πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη της η Πολιτεία, τα κόμματα και θα ήταν καλό να σταματήσουν οι επιθέσεις που γίνονται εναντίον της ελεύθερης άσκησης της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Απ’ όπου και αν προέρχονται» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδημητρίου και συμπλήρωσε «αυτό που έγινε και χθες στο Ευρωκοινοβούλιο να γίνονται αναφορές από ανθρώπους που δεν ξέρουν τίποτα για το πώς ζούμε εμείς εδώ στην Ελλάδα και πώς κάνουμε τη δουλειά μας οι δημοσιογράφοι και από ωραία γραφεία στο Παρίσι να μας συντάσσουν εκθέσεις... Διαμαρτύρομαι. Αυτοί θεωρώ ότι καθοδηγούν τους άλλους οι οποίοι βάζουν τις βόμβες και κάνουν όσα κάνουν για να μας τρομοκρατήσουν».

Πώς έγινε το χτύπημα με τα γκαζάκια

Η πολυκατοικία που βρίσκεται το διαμέρισμά του Μπάμπη Παπαδημητρίου, στην οδό Μάρκου Μουσούρου στο Παγκράτι, έγινε στόχος επίθεσης αγνώστων που τοποθέτησαν γκαζάκια στην είσοδο τα ξημερώματα της Τετάρτης (6/7). «Το καταλάβαμε από τον κρότο που ήταν πολύ δυνατός και από τη μυρωδιά της δυναμίτιδας και ψάξαμε να δούμε από πού προήλθε. Τελικά καταλάβαμε ότι έχει έρθει από εμάς εδώ, από την πολυκατοικία. Βγήκαμε και οι άλλοι συγκάτοικοι, ήρθε η Αστυνομία πολύ γρήγορα» ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του από το σημείο. «Κανένας τραυματισμός δεν σημειώθηκε, μόνο μία ζημιά στην πόρτα της πολυκατοικίας αλλά τίποτα άλλο» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ σχετικά με την μικρής ισχύος έκρηξη που πραγματοποιήθηκε έγινε στις 4:20 τα ξημερώματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA