Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά την ομιλία του στην ευρωβουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είδε χθες τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Επρόκειται για μια συζήτηση σε καλό κλίμα και μια από τις σπάνιες φορές που βρέθηκαν όλοι μαζί. Μίλησα με αρκετούς εξ’αυτών προσπαθώντας να αλιεύσω πληροφορίες για την πιθανότητα των πρόωρων εκλογών: κοινή συνισταμένη με όσους μίλησα, είναι πως τα ποσοστά είναι συντριπτικά υπερ της προσφυγής στις κάλπες τον Σεπτέμβριο (80-20) όπως μου απάντησε στο τηλέφωνο ένας από τους πλέον έμπειρος έξ αυτών.

Κατάλαβα πως δεν τον ρώτησαν γιατί θα εισέπρατταν χρησμούς περί αποφάσεων στο βουνό και θα έμεναν εν τέλει με άδεια χέρια. Να σημειώσω πως δεν αναμένω κάθοδο των ευρωβουλευτών της ΝΔ στη «μητέρα των μαχών» που είναι οι εθνικές εκλογές, αντίθετα οι περισσότεροι εξ’ αυτών ετοιμάζονται για την επανεκλογή τους τον Μάιο του 2024 (όπου καταλαβαίνω πως απόφαση του Μητσοτάκη είναι να επανέλθει η λίστα και να εξαφανιστεί ο σταυρός προτίμησης). 

Ο Δένδιας στην Οδησσό 

Είναι ένας από τους λίγους υπουργούς Εξωτερικών ευρωπαϊκής χώρας που έχει καταφέρει να φτάσει στην εμπόλεμη Ουκρανία, ενώ είναι και ο τελευταίος δυτικός που συνάντησε τον Σεργκέι Λαβρόφ πριν τον πόλεμο. Μαθαίνω ότι ο Νίκος Δένδιας ετοιμάζει ταξίδι για την Οδησσό την επόμενη Πέμπτη, στον απόηχο της συμμετοχής του στην διεθνή διάσκεψη για την ανακοικοδόμηση της Ουκρανίας. Η επίσκεψη θα γίνει εφόσον διασφαλιστούν μια σειρά από προϋποθέσεις ασφαλείας - η αίσθησή μου είναι πως θα πάει παρά τους κινδύνους. 

Το τακλιν Ανδρουλάκη στον Μητσοτάκη 

Χθες είδαμε και μια πρώτη κοινοβουλευτική κόντρα μεταξύ Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη. Και μπορεί να μην έλαβε χώρα στην ελληνική βουλή, πραγματοποιήθηκε πάντως στο Στρασβούργο και στην ευρωβουλή. Κι εκεί είδαμε την αιχμή της αντιπολιτευτικής τακτικής Ανδρουλάκη που υπενθύμισε στον Πρωθυπουργό το ποια παράταξη ευθύνεται για την χρεοκοπία της χώρας το 2009. Προβλέπω συνέχεια στο πεδίο αυτό - άλλωστε ο Τσίπρας έχει αρχίσει τον τελευταίο καιρό να μιλάει πολύ πιο ανοιχτά για τις ευθύνες της διακυβέρνησης Καραμανλή και της περιόδου 2004-2009 (κάποτε η αναφορά στην περίοδο αυτή ήταν απαγορευμένη για τους ΣΥΡΙΖΑίους). 

Τα εγκαίνια της αίθουσας Ανδρέα Παπανδρέου 

Σήμερα στις 18:00 ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του αμφιθεάτρου «Ανδρέας Παπανδρέου» στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπως σας έχω εδώ και καιρό ενημερώσει. Η εκδήλωση θα ανοίξει με βίντεο-αφιέρωμα στον ιστορικό ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην Πρωθυπουργό, Ανδρέα Παπανδρέου και θα ακολουθήσουν ομιλίες της Προέδρου του Ευρ. Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, της Επικεφαλής της Ευρώ-ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ, του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη και του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου που θα συνδεθεί μέσω skype αφού έχει ανειλλημένες υποχρεώσεις στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Την οικογένεια Παπανδρέου θα εκπροσωπήσουν ο Νίκος Παπανδρέου και η αδελφή του Μαργαρίτα με τα δυο της παιδιά. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA