Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μπήκε κι εκείνος, όπως κι ο πρωθυπουργός με... φόρα κι επιτέθηκε σφόδρα στην κυβέρνηση, αναφερόμενος στην ακρίβεια, τονίζοντας πως ο κάθε πολίτης ζει την κατάσταση σήμερα, ενώ ο Μητσοτάκης ανέβηκε να πει ψέματα για τα όσα πραγματικά ισχύουν.

Για τις εκλογές είπε πως «εδώ και πολύ καιρό παίζετε παιχνίδια, με τους θεσμούς, με τη δικαιοσύνη, και φυσικά παίζετε και με το κρίσιμο θέμα των εκλογών. Αυτό το παιχνίδι πρέπει να τελειώνει. Πρέπει να αφήσετε τα ήξεις αφίξεις και να δώσετε συγκεκριμένες απαντήσεις. Γιατί θαρρώ είστε ο μόνος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που αποτελεί παράγοντα αστάθειας στον τόπο. Εμείς ζητάμε εδώ και 6 μήνες εκλογές επειδή η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο. Δεν είστε σε θέση να διαχειριστείτε τις συνέπειες των επιλογών σας. 

Σταματήστε να μαδάτε τη μαργαρίτα για τις εκλογές. Δε βλέπετε τους βουλευτές σας που είναι σε προεκλογικές περιοδείες; Πάρτε θέση». «Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως σε λίγες μέρες θε είχατε υποστεί τρις ήττες. Η πρώτη ήταν στη Μαδρίτη στη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Η δεύτερη δεν ήταν απλά ήττα, ήταν ένα απίστευτο Βατερλώ. Ήταν το Βατερλώ της απόφασης του ειδικού δικαστηρίου για τη Novartis. Και φυσικά ήταν και το χτεσινό στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου βρεθήκατε να μιλάτε – σε άδεια έδρανα – για τα ζητήματα ελευθεροτυπίας στη χώρα».

Η πρωτολογία Μητσοτάκη

Με το... καλημέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση και σημερινή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα είναι μια άλλη χώρα ύστερα από μια τετραετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων. Επιτέθηκε σφόδρα στον Αλέξη Τσίπρα και την παράταξή του για το «αχρείαστο τρίτο μνημόνιο», ενώ έβαλλε και κατά των Αριστερών που περίμεναν μια κεντροδεξιά κυβέρνηση για να «σουλουπώσει» την εργασία, να μειώσει την ανεργία και να βάλει... πλάτη στους ντελιβεράδες, για τους οποίους έκανε ειδική μνεία ο πρωθυπουργός.

Τόνισε ακόμα ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αναταχθεί γρήγορα η οικονομία με επενδύσεις, για καλύτερους μισθούς και πολλές νέες δουλειές. «Προηγήθηκε μια 4ετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων με κλειστές τράπεζες και δημοψήφισμα, φέρνοντας τη χώρα ένα βήμα πριν από τον γκρεμό σαν χθες πριν από 7 χρόνια», είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Από 1/1/2023 καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης, ξεπαγώνουν οι συντάξεις

Την 1/1/2023 αυτή η κυβέρνηση θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης για όλους και την ίδια μέρα θα ξεπαγώσουν οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, δήλωσε πριν από λίγο στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αφήσατε ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο 100 δισ. από το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο που εσείς προκαλέσατε και υπογράψατε. Σήμερα η Ελλάδα είναι μια άλλη χώρα, με την μεγαλύτερη ανάπτυξη και μείωση ανεργίας», υπογράμμισε. «Κομβική τομή» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού. «Τον παραλάβαμε στα 650 και είναι σήμερα στα 713 ευρώ και αν συνυπολογίσουμε την κατάργηση εισφορών το συνολικό ετήσιο όφελος είναι 1.000 ευρώ. Αυτό, δίνει σήμερα στην πατρίδα μας την 9η θέση στην ΕΕ πάνω από την Πορτογαλία και η αύξηση αυτή συνεπάγεται αύξηση στις τριετίες και τα επιδόματα. Το είπαμε και το κάναμε. Δεν είναι μόνο συνέπεια στις δεσμεύσεις, αλλά και χρήσιμο ανάχωμα στις δυσκολίες της συγκυρίας. Μπορεί να μην αντισταθμίζει τις ανάγκες της ακρίβειας αλλά σε συνδυασμό με την μείωση του ΕΝΦΙΑ αθροιστικά κατά 35% αυτή η αύξηση προσφέρει ασπίδα στους χαμηλότερα αμειβόμενους απέναντι στις ανατιμήσεις και δείχνει για ποιους ενδιαφέρεται πρωτίστως η κυβέρνηση».

«Η ψηφιακή κάρτα εργασίας, άρχισε να εφαρμόζεται για 120.000 απασχολούμενους σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ. Ήταν διαχρονικό αίτημα της ΓΣΕΕ και είναι ένα πρόσθετο εργαλείο κατά της μαύρης εργασίας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας», είπε ο πρωθυπουργός. Σύντομα, πρόσθεσε, «θα επεκταθεί στην βιομηχανία, στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις και του χρόνου σε τουρισμό και εστίαση. Ο εργαζόμενος δεν θα δουλεύει ούτε μια ώρα χωρίς να πληρωθεί γι’ αυτήν. Το σύνολο των πολιτών δεν θα καλείται να πληρώσει τα σπασμένα όσων επιτήδειων εισφοροδιαφεύγουν. Εδώ, κύριε Κουτσούμπα είναι ο νόμος του εργάτη», είπε αναφερόμενος στο σύνθημα του ΚΚΕ «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

«Με το νέο νόμο, αυτό αποτελούσε πάγιο αίτημά σας, οι εργατοτεχνίτες απέκτησαν τα ίδια δικαιώματα με τους υπαλλήλους. Έπρεπε να έρθει κεντροδεξιά κυβέρνηση για να το κάνει κύριε Κουτσούμπα. Το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας άλλοι το έχουν, άλλοι το διαλαλούν και άλλοι το εφαρμόζουν. Καθιερώθηκε η γονική άδεια για τον πατέρα, κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να φτιάξουν παιδικούς σταθμούς στους χώρους τους. Γιατί δεν το κάνατε 4 χρόνια, δεν προφτάσατε; (σ.σ. απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα). Το νέο περιβάλλον ρυθμίζει όλα τα δεδομένα που ισχύουν στην απασχόληση. Η χώρα επίσης προστατεύει τους εργαζόμενους στα ντελίβερι. Έπρεπε να έρθει κεντροδεξιά κυβέρνηση για να το κάνει κι αυτό. Ήσασταν απασχολημένοι να βγάλετε την χώρα από τα μνημόνια. Το νέο περιβάλλον ρυθμίζει επίσης την τηλεργασία και το δικαίωμα αποσύνδεσης του εργαζόμενου και έχει ρήτρες για την παρενόχληση και την ισότητα ανδρών και γυναικών στην εργασία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA