Μενού
  • Α-
  • Α+

Η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον ΣΚΑΙ 100.3 έβγαλε ίσως την είδηση του μήνα, ότι πρόθεσή του είναι να μην οδηγήσει τη χώρα σε προώρες εκλογές το φθινόπωρο. Ήταν δε τόσο κατηγορηματική η θέση που εξέφρασε, που αν αλλάξει γνώμη θα πρέπει να βρει μια πολύ καλή επιχειρηματολογία ώστε να την δικαιολογήσει. Βέβαια όπως μου έλεγε γνωστός δημοσκόπος, εάν τελικά προκύψουν πρόωρες εκλογές, η συζήτηση για το τι έχει προηγηθεί θα διαρκέσει μερικές ώρες. Άρα δεν είναι αδύνατη η προκήρυξη εκλογών το φθινόπωρο.

Διαβάστε ακόμη: Τάσεις MRB: Κυρίαρχοι ΝΔ και Μητσοτάκης - Τι λένε οι πολίτες για όσα τους προβληματίζουν

Τώρα εγώ έστησα αυτί στο πηγαδάκι που στήθηκε έξω από το ραδιοθάλαμο του ΣΚΑΙ με τους πολιτικούς συντάκτες του σταθμού, που είπαν στον πρωθυπουργό πως «αφού έκλεισε η συζήτηση για τις πρόωρες εκλογές, τώρα θα ανοίξει αυτή του ανασχηματισμού». Ο Πρωθυπουργός γέλασε, χωρίς να σχολιάσει κάτι. Άλλωστε ο ανασχηματισμός, όπως και οι πρόωρες εκλογές, δεν προαναγγέλονται. 

Τα μηνύματα στους Αμερικανούς βουλευτές 

Η αντιπροσωπεία των Αμερικανών βουλευτών που βρέθηκαν στην Αθήνα τις τελευταίες δυο ημέρες πετάει σήμερα προς την Τουρκία. Εκεί θα συναντηθεί αντίστοιχα με την πολιτική ηγεσία και θα ακούσει την εκδοχή των Τούρκων για όσα συμβαίνουν στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Πάντως στην Αθήνα οι δικοί μας τους ενημέρωσαν για όλα τα ανοιχτά θέματα - ο Νίκος Δένδιας μάλιστα τους έδειξε και τους δεκαέξι χάρτες που εμφανίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και την κλιμάκωσή της τα τελευταία 50 χρόνια. Μαθαίνω πως στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γρέγκορι Μίκς, που είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Πρωθυπουργό και τα όσα είπε στο Κογκρέσο για τη Δημοκρατία πριν από λίγες εβδομάδες. Σημειώνω πως ο Μικς θα παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφαση που θα λάβει η Βουλή στις ΗΠΑ για την πώληση και τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F-16.

Αύξηση τουριστικών αφίξεων από τις ΗΠΑ κατά 50% 

«Τα στοιχεία για τον Ιούνιο είναι εντυπωσιακά», δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στην αύξηση της επιβατικής κίνησης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι αφίξεις από τις ΗΠΑ τον Ιούνιο καταγράφουν αύξηση 50% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, χρονιά που σημειώθηκε το απόλυτο ρεκόρ στον Ελληνικό τουρισμό, ενώ ιδιαίτερη δυναμική εμφανίζουν τα στοιχεία και από άλλες σημαντικές τουριστικές αγορές του εξωτερικού, με τις αφίξεις από την Αυστρία να παρουσιάζουν αύξηση +32%, από το Ισραήλ +24%, τον Καναδά +12%, τη Γαλλία +8% και τη Μεγάλη Βρετάνια +1%.

Βέβαια και οι τιμές των εισιτηρίων έχουν πάρει την ανιούσα, λόγω ζήτησης κι αύξησης της τιμής των καυσίμων. Ελπίζω τουλάχιστον τα τουριστικά έσοδα να μετακυλίσουν και στα ελληνικά νοικοκυριά που τόσο έχουν υποφέρει στη διάρκεια της κρίσης.  

Αύριο το Σχέδιο Νόμου για την Παιδεία 

Αύριο στους φορείς του Νομοσχεδίου για την Παιδεία έχουν κληθεί αρκετοί εκπρόσωποι της εκκλησίας με αφορμή την τροπολογία για τους ιερείς. Βουλευτής της πλειοψηφίας ακούστηκα να λέει το απόγευμα «αυτό δεν θα είναι Επιτροπή αυτό θα είναι συλλείτουργο»! Περιμένω να δω την εικόνα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA