Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην Ελλάδα το είδος του political memoir, δεν ανθεί. Λίγοι είναι για παράδειγμα οι πρώην πρωθυπουργοί που έχουν γράψει βιβλία για τη θητεία τους - ο Κώστας Σημίτης είναι ίσως ο μοναδικός της μεταπολίτευσης που έχει αφήσει σε σειρά βιβλίων του πλήρη καταγραφή των πεπραγμένων του. Σημαντική καταγραφή υπήρξε και η σειρά συνεντεύξεων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά στα δυο βιβλία που εκδόθηκαν μετά το θάνατο του πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού.

Διαβάστε ακόμη: «Παράθυρο» για νέα μέτρα υπέρ των πολιτών άφησε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Για αυτό το λόγο αναμένω με τεράστιο ενδιαφέρον το βιβλίο του Ευάγγελου Βενιζέλου που αναμένεται να παρουσιαστεί στις 26 Ιουλίου στο Βυζαντινό Μουσείο και θα τιτλοφορείται «Εκδοχές Πολέμου 2009-2022» από τις εκδόσεις Πατάκη. Σε αυτό ο Βενιζέλος καταθέτει μια προσωπική μαρτυρία για αυτό που έχει ο ίδιος αποκαλέσει «ο πόλεμος της γενιάς μας» και ανατρέχει στα μεγάλα γεγονότα της περιόδου των μνημονίων, με έμφαση το κούρεμα του χρέους, την περίφημη συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ που είχε με τον Σόιμπλε κι αργότερα την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η αφήγηση φτάνει μέχρι τις μέρες μας και βέβαια αναγνωρίζω πως ο συγγραφέας έχει πλέον την απαραίτητη χρονική απόσταση από τα γεγονότα ώστε να τα καταγράψει με ψυχραιμία αλλά και ακρίβεια. Το αναμένω λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον και σας αποκαλύπτω πως θα είναι το πρώτο βιβλίο που θα διαβάσω το φετινό καλοκαίρι!

Συνέντευξη Τύπου Ανδρουλάκη για την ακρίβεια!

Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει αντεπίθεση στα θέματα της ακρίβειας. Πληροφορούμαι πως την Τετάρτη ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, θα δώσει συνέντευξη Τύπου με αντικείμενο το αυξημένο κόστος διαβίωσης. Πλάι του θα είναι ο τομεάρχης Ενέργειας του κόμματος, Χάρης Δούκας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης και ο σύμβουλός του Ηλίας Κικίλιας. Τα κοινοβουλευτικά αντιπολιτευτικά καθήκοντα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη βουλή τα έχει αναλάβει ως γνωστόν ο Μιχάλης Κατρίνης κι αυτός πρόκειται να σηκώσει το βάρος της κριτικής απέναντι στην κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια που πρόκειται να συζητηθεί στη βουλή στο μέσο της εβδομάδας. Βασικός πυρήνας της Πασοκικής κριτικής, μαθαίνω πως θα είναι οι υπερεξουσίες που δίνονται στον Πρύτανη και μαθαίνω πως ο κ. Κατρίνης θα αποκαλέσει το Σχέδιο Νόμου «κακέκτυπο» του Νόμου Διαμαντοπούλου.

Προεκλογική περιοδεία στην Ανατολική Αττική

Πάντως στη βουλή θα μιλήσει και ο πρωθυπουργός την Τετάρτη, ώστε να στηρίξει το κυβερνητικό σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια, ενώ σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιοδεύσει στην Ανατολική Αττική. Παρά το ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αποκλείσει τις πρόωρες εκλογές για το φθινόπωρο θα συνεχίσει τις προγραμματισμένες περιοδείες αφού σήμερα πρόκειται να επισκεφτεί συνοικίες και οικισμούς της ανατολικής Αττικής. Τώρα, για τα του ανασχηματισμού που σας έγραψα σε προηγούμενο σημείωμα, μαθαίνω πως δεν τον έχει αποκλείσει, αλλά δεν είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητές του κάποιες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA