Μενού
  • Α-
  • Α+

Αντίθετος στην επαναφορά της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους παρουσιάστηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας το γεγονός πως η διασπορά γίνεται κυρίως στους ανοικτούς χώρους και ιδιαίτερα σε μικρότερες ηλικίες και σε σημεία διασκέδασης. Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του πως βρισκόμαστε προ της κορύφωσης του νέου κύματος κορονοϊού, που δεν αναμένεται να έχει αντίκτυπο στους σκληρούς δείκτες, όπως είναι οι διασωληνώσεις.

Διαβάστε ακόμη: Η νέα παραλλαγή της Ομικρον που εντοπίστηκε στη Σαγκάη... απειλεί ξανά

«Είμαστε σε ένα κύμα που δείχνει πως μπαίνει προς την κορύφωσή του. Θα παραμείνει σε επίπεδο νόσησης με απλές νοσηλείες» ανέφερε αρχικά ο κ. Πλεύρης φιλοξενούμενος στον Alpha ενώ φάνηκε ξεκάθαρος σε ό,τι έχει να κάνει με τη χρήση μάσκας.

«Υπάρχει σύσταση για τους χώρους με συνωστισμό» είπε αρχικά για να συμπληρώσει: «αυτή τη στιγμή η μετάδοση δεν γίνεται στους κλειστούς χώρους. Γίνεται κυρίως σε ανοικτούς χώρους και σε μικρότερες ηλικίες. Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα. Θα έχουμε πίεση στους απλούς δείκτες και αν χρειαστεί θα γίνουν παρεμβάσεις».

Ενώ συμπλήρωσε για τους εσωτερικούς χώρους πως: «Υποχρεωτικότητα έχουμε στα ΜΜΜ αστικού τύπου που είναι χώρος μετάδοσης. Οσοι θέλουν μεγαλύτερη ασφάλεια κάνουν χρήση μάσκα«. Και κατέληξε αναφέροντας πως όλα τα μέτρα βρίσκονται σε αναστολή μέχρι και το Φθινόπωρο όταν και θα επανεξεταστούν ωστόσο: «Δεν είμαστε στην πρώτη φάση της πανδημίας, αλλά στη συνύπαρξη με τον ιό. Τα μέτρα πρέπει να είναι αναλογικά τα απολύτως απαραίτητα και όχι οριζόντια».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA