Μενού
  • Α-
  • Α+

Απογοητευμένος αποχώρησε από επίσημη εκδήλωση στην οποία ήταν προσκεκλημένος ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε μπροστά σε μία είσοδο με αρκετά σκαλιά, μαζί με άλλα άτομα σε αναπηρικά αμαξίδια και δεν μπόρεσε να συμμετάσχει εν τέλει. Αν και αρχικά αρκετοί θεώρησαν πως ο κ. Κυμπουρόπουλος ήταν προσκεκλημένος σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, ο ίδιος κατέστησε σαφές πως δεν ήταν αυτή. 

Διαβάστε ακόμη: Πάτρα - Θάνατος 49χρονου: Είπε τρεις φορές πως έχει ψύξη, λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων - Προς παραίτηση ο διοικητής

«Σήμερα γύρισα πολύ στεναχωρημένος σπίτι μου… Ήμουν καλεσμένος σε μια επίσημη εκδήλωση, όχι κομματική, θα το έλεγα πολιτιστική-κοινωνική καλύτερα. Και μόλις έφτασα αντίκρισα το θέαμα που πάντα με φοβίζει… Μια είσοδο με αρκετά σκαλιά! Το εμπόδιο της συμμετοχής μου ήταν εκεί! Το εμπόδιο της κοινωνικότητάς μου ήταν μπροστά μου! Εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν μόνο εγώ σε αυτό το σημείο, ήμασταν όλοι οι χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου που αναζητούμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε από οποιοδήποτε αξίωμα στη ζωή! Τελικά, την άφησα πίσω μου την εκδήλωση απογοητευμένος. Αλλά αν δε δηλώσουμε στην κοινωνία τι είναι αυτό που μας ενοχλεί για να ζήσουμε καλύτερα, πως τελικά θα την αλλάξουμε;» έγραψε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, δημοσιεύοντας μάλιστα και σχετική φωτογραφία από τα σκαλιά που έπρεπε να ανέβει για την εκδήλωση. 

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FeUkympouropoulos%2Fposts%2Fpfbid037fukSRKRhPyDdRx91ytH626mNWqZRtygZDaDPCnsLJ1a5QVzdhCHpHShCr1RHQXXl&show_text=true&width=500

Σημειώνεται ότι χθες στο Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τους Ουκρανούς πολίτες που φιλοξενούνται στην Ελλάδα κι έτσι, λανθασμένα πολλοί πίστεψαν πως ο ευρωβουλευτής αναφερόταν σε αυτό. Για τον λόγο αυτό ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει με νέα ανάρτηση: «Σας ευχαριστώ πολύ για το μεγάλο ενδιαφέρον και την στάση με την οποία στέκεστε στο περιστατικό. Προς διευκρίνιση, το περιστατικό ΔΕΝ έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο. Το Προεδρικό Μέγαρο είναι απόλυτα προσβάσιμο. Η συζήτηση για την προσβασιμότητα είναι μεγάλη και απαιτεί ιδιαίτερη διαχείριση. Σημασία δεν έχει πού γινόταν η εκδήλωση. Σημασία για μένα έχει ότι κάθε ημέρα καταβάλλουμε μεγάλο αγώνα για το αυτονόητο δικαίωμα της πρόσβασης σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας». 

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FeUkympouropoulos%2Fposts%2Fpfbid0XAXWdYwmpshKLMkzi8v1KEZaXB6bjCt1ZkFetpekdk4NzSH8gqoLcUkhd8XLgBeCl&show_text=true&width=500

Επίσης σε ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρει πως το περιστατικό με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο δεν έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο και πως η Κατερίνα Σακελλαροπούλου «έχει υιοθετήσει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να εξασφαλίζεται, τόσο εντός του Μεγάρου όσο και στους εξωτερικούς της χώρους, η πλήρης και ισότιμη προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία».

Τα σκαλιά στην εκδήλωση για τον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής 

Το περιστατικό με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο έρχεται ένα μήνα μετά τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου με τον Στέλιο Καπελλάκη να βρίσκεται κάτω από την εξέδρα των επισήμων στα εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι εικόνες προκάλεσαν ερωτηματικά για τους διοργανωτές, καθώς επίσημοι και ιερείς ήταν πάνω στην εξέδρα όπου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και από κάτω, μη έχοντας τη δυνατότητα να ανέβει με το αμαξίδιό του, ο Γιώργος Καπελλάκης. Το συγκεκριμένο γεγονός ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ιδιαίτερα στα social media, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να παίρνει θέση στο θέμα, εκφράζοντας δημόσια τη συγγνώμη του αλλά και τη δέσμευση πως δεν θα υπάρξουν ανάλογες εικόνες στο μέλλον.

Τυφλοί χωρίς σκύλους οδηγούς

Και ο Γολγοθάς των ΑμεΑ δεν τελειώνει στα σκαλοπάτια. Τα άτομα με προβλήματα όρασης δυσκολεύονται να βρουν ταξί για να μετακινηθούν. Αιτία δεν είναι ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες κούρσες, αλλά σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, επαγγελματίες οδηγοί ταξί τους αρνούνται να επιβιβαστούν, όταν εκείνοι συνοδεύονται από σκύλο - οδηγό. Η Εμμανουέλα Μασούρου που «βλέπει» μέσα από τα μάτια της Ντόβι εμφανίστηκε στις 21 Ιουνίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και επιχείρησε να βρει ταξί στη λεωφόρο Πεντέλης αλλά οι προσπάθειές της, εξαιτίας της Ντόβι, απέβησαν άκαρπες. «Ειδικά όταν είναι αργά το βράδυ, τις προάλλες ήμουν στο Ρέντη, λίγο πριν τα μεσάνυχτα και έπρεπε να πάω να προλάβω το τελευταίο μετρό. Επί μισή ώρα προσπαθούσα να βρω ταξί, έρχονταν, σταματούσαν, αλλά μόλις έβλεπαν ότι έχω σκύλο έλεγαν δεν τον παίρνω και έφευγαν», είχε πει. Η Τζουλιάνα Μπούση, ΑμεΑ και χειρίστρια σκύλου οδηγού, είπε πως ταξιτζής την είχε πετάξει έξω τον σκύλο της από το ταξί, όταν μπήκε μέσα, γιατί δεν ήθελε να σεβαστεί το νόμο και να το καταλάβει: «Έχει συμβεί και άλλες φορές να έχω κάποιο πρόβλημα», περιγράφει.

Οι οδηγοί ταξί επικαλούνται παρανόμως πως τα σκυλιά λερώνουν τα ταξί και χρεώνουν περισσότερα τη διαδρομή για να βοηθήσουν έναν άνθρωπο με απώλεια όρασης. Την ίδια απάνθρωπη συμπεριφορά, επιδεικνύουν κάποιοι οδηγοί ταξί, σε πιάτσες και σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες, ακόμα και όταν κληθούν από υπηρεσία ραδιοταξί. Αυτό που πολλοί οδηγοί ταξί δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν, είναι πως οι σκύλοι οδηγοί, όταν φορούν το σαμαράκι εργασίας, δεν είναι απλά κατοικίδια, αλλά η προέκταση του χειριστή τους, τα μάτια του τυφλού ιδιοκτήτη τους. Αυτοί θα τους οδηγήσουν στο δρόμο και θα τους προστατεύσουν από εμπόδια - σαν να έβλεπαν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA