Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν «ευχαρίστησε» νωρίτερα το Σάββατο εκ νέου την Ελλάδα για την συνεισφορά με δύο Canadair που επιχειρούν στις μεγάλες φωτιές στη χώρα, με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης και ενότητας σε τέτοιες δύσκολες στιγμές.

Διαβάστε ακόμη: Γαλλία: «Ευχαριστώ» στα ελληνικά από τον Μακρόν - Τα Canadair σε δράση ενάντια στις φωτιές

Ο κ. Μητσοτάκης με δικό του μήνυμα στο Twitter σημείωσε πως: «Ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις της κλιματικής κρίσης. Ελλάδα και Γαλλία δίπλα-δίπλα για την προστασία της ζωής και της φύσης. Στις δύο χώρες, αλλά και στην κοινή μας πατρίδα, την Ευρώπη!».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Τα ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη ζητήθηκαν από την ίδια τη Γαλλία, η οποία ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Eνωσης, καθώς έχει να αντιμετωπίσει δασικές πυρκαγιές που καίνε στο διαμέρισμα Gironde, ενώ δέχεται υψηλή επιχειρησιακή πίεση λόγω του καύσωνα στα νότια της χώρας. Χθες τα δυο Canadair επιχειρούσαν μέχρι που έπεσε το φως πάνω από τα δάση στην περιοχή της ΝΙΜ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA