Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αποφυλάκιση του καταδικασθέντα για βιασμούς ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη, έχει διχάσει την ελληνική κοινωνία και μοιραία έχει αναχθεί και σε μείζον πολιτικό θέμα. Από την ώρα που ο σκηνοθέτης που βίασε κατ' εξακολούθηση δύο ανήλικα αγόρια, έλαβε το χαρτί της αποφυλάκισης μέχρι το Εφετείο, και τις προκλητικές του δηλώσεις κατά την έξοδό του από τη φυλακή, έχει ακολουθήσει χιονοστιβάδα αντιδράσεων, με δηλώσεις, πανό διαμαρτυρίας σε θέατρα, καθώς και «επίσκεψη» αντιεξουσιαστών στο σπίτι του ηθοποιού-σκηνοθέτη στο Μεταξουργείο. Θέση για την υπόθεση Λιγνάδη πήρε κι ο υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος τόνισε ότι η κοινωνία «δεν μπορεί να ανέχεται βιαστές να είναι εκτός φυλακής», προσθέτοντας πως «αυτό είναι ξεκάθαρο όποιον κι αν ρωτήσετε γύρω σας». Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ANT1 για διάφορα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, ο κ. Πέτσας δεν θα μπορούσε να μην κληθεί να σχολιάσει τα τεκταινόμενα γύρω από την υπόθεση Λιγνάδη, και παραδέχθηκε πως πως πρόκειται για πολιτικό θέμα από τη στιγμή που απασχολεί όλη την κοινωνία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πέτσας μίλησε για τον «σφυγμό» της ελληνικής κοινωνίας που «θα σας πει ότι δεν θέλει κάποιον που έχει καταδικαστεί για βιασμό να είναι εκτός. Τώρα τι ποινή είναι αυτή ευνοϊκότερη ή αυστηρότερη, όπως αυτή που κάναμε εμείς, είναι άλλο ζήτημα». Ωστόσο, ο υπουργός έσπευσε να δηλώσει πως δεν συμφωνεί με τις διαμαρτυρίες τoυ καλλιτεχνικού κόσμου για το ζήτημα λέγοντας το εξής: «Το να έχουμε ένα πανό, που να ξετυλίγεται στην Ακρόπολη, στο Σούνιο ή στην Επίδαυρο είναι κάτι το οποίο δεν με βρίσκει σύμφωνο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA