Μενού
  • Α-
  • Α+

«Οποιαδήποτε καταγγελία για τυχόν ιατρική αμέλεια στο ΕΣΥ διερευνάται με τη δέουσα σοβαρότητα από τα αρμόδια όργανα και υπάρχει σαφής εντολή μου προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων για άμεση διερεύνηση, ειδικά στις περιπτώσεις που η καταγγελία συνδέεται με απώλεια ανθρώπινης ζωής» αναφέρει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη «σκιά» της καταγγελίας εγκύου πως την έδιωξαν από το Ιπποκράτειο ενώ εφημέρευε. 

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Εδιωξαν έγκυο από νοσοκομείο επειδή έληξε η εφημερία κι έχασε το μωρό

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως «το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρέχει στη συντριπτική του πλειοψηφία τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ με πλήρη σεβασμό στους ασθενείς και αυταπάρνηση». Ηδη είναι σε εξέλιξη η έρευνα για τον θάνατο 49χρονου που μετέβη στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» στην Πάτρα ενώ δεν εφημέρευε και όπως καταγγέλλεται τον έδιωξαν με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στο δρόμο για το νοσοκομείο στο Ρίο. Επιπλέον, το φως της δημοσιότητας βλέπει άλλη μια καταγγελία γυναίκας στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την οποία, στις 26 Φεβρουαρίου 2022, όταν ήταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης διανύοντας της 39η εβδομάδα της κύησης της, μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τον σύζυγό της στο εφημερεύον νοσοκομείο «Ιπποκράτειο». Όπως το νοσοκομείο την έδιωξε επειδή έληγε η εφημερία. Όταν μεταφέρθηκε στο «Παπαγεωργίου» που εφημέρευε, δεν την υπέβαλαν σε επείγουσα καισαρική τομή, με αποτέλεσμα να υποστεί επιπλοκές και να χαθεί η ζωή του νεογέννητου παιδιού της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA