Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα ακόμα βήμα εξωστρέφειας από την κυβέρνηση, με την Ελληνική Πύλη Ενιαίας Εξυπηρέτησης (EUGO) να τίθεται σε παραγωγική λειτουργία. Στο πλαίσιο μιας σειράς παρεμβάσεων και ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία τριετία στη χώρα, εντάσσεται και η λειτουργία της Ελληνικής Πύλης Ενιαίας Εξυπηρέτησης – eugo.gov.gr – που είναι στον «αέρα» από την Παρασκευή. 

Διαβάστε ακόμη: Παράκαμψη Αμφιλοχίας: Εγκαίνια υπό την παρουσία Μητσοτάκη - Ποιους εξυπηρετεί το έργο

Πλέον, η εξυπηρέτηση Ευρωπαίων πολιτών και επιχειρήσεων, που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα είναι ευκολότερη, καθώς μέσα από το eugo.gov.gr μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες στη χώρα μας είτε διασυνοριακά, είτε με φυσική εγκατάσταση. Μέσω του eugo.gov.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν εύκολα και γρήγορα να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που απαιτείται να γνωρίζουν έτσι ώστε να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην Ελλάδα. Ειδικότερα, μπορούν να ενημερώνονται για: 

  • τις σχετικές διαδικασίες
  • τους αρμόδιους φορείς
  • το κόστος διεκπεραίωσης της διαδικασίας
  • τη σχετική κείμενη νομοθεσία
  • την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2006/123/ΕΚ σχετικά με την υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά. 

Στην πύλη EUGO οι πληροφορίες είναι αναρτημένες και στην αγγλική γλώσσα, ενώ διαρκώς θα επικαιροποιούνται μέσα από διασύνδεση με το Πληροφοριακό Σύστημα του «Εθνικού Μητρώου Διαδικασιών – Μίτος». Οι ενδιαφερόμενοι, παράλληλα, μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα αιτήματά τους για την παροχή υπηρεσιών. Έτσι, με την παραγωγική λειτουργία της πύλης eugo.gov.gr γίνεται ένα ακόμα βήμα εξωστρέφειας της χώρας το τελευταίο διάστημα μετά τη διαθεσιμότητα και στην αγγλική γλώσσα της ψηφιακής βεβαίωσης εγγράφου και του ιδιωτικού συμφωνητικού. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «η νέα πύλη EUGO διαλειτουργεί με το Πληροφοριακό Σύστημα «Notify Business» της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο περιλαμβάνει και εξυπηρετεί διαδικασίες που αφορούν σε γνωστοποιήσεις έναρξης λειτουργίας και άσκησης δραστηριοτήτων. Η Ελληνική Πύλη Ενιαίας Εξυπηρέτησης θα αναβαθμίζεται διαρκώς και στο άμεσο μέλλον θα παρέχει τη δυνατότητα πλήρους ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων και δρομολόγησης αυτών, για όλες τις διαδικασίες που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Οδηγίας σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά. 

Το EUGO σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, στο πλαίσιο του προγράμματος Interoperable Europe (Διαλειτουργική Ευρώπη) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET)». «Με το EUGO δημιουργούμε ένα κεντρικό σημείο ενημέρωσης για τους Ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, διευκολύνοντας την εγκατάστασή τους στη χώρα μας», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

https://twitter.com/Pierrakakis/status/1550444792714334210?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA