Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ούτε εκλογές θα γίνουν, ούτε ανασχηματισμός. Φύγετε για διακοπές άνετα». Με αυτή τη φράση προς τους πολιτικούς συντάκτες χθες στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός έβαλε κατηγορηματικά τέλος εκτός από τις πρόωρες κάλπες και στα σενάρια καλοκαιρινού ή φθινοπωρινού ανασχηματισμού μετά τη μικρή θερινή ανάπαυλα των κυβερνητικών στελεχών.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει «κάψει» τα σενάρια αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα εδώ και καιρό μιλώντας σε συνεργάτες του αποκλείοντάς τα και σε δεύτερο χρόνο, δηλώνοντας την πρόθεσή του να πάει μέχρι το τέλος της τετραετίας και τις κάλπες της Ανοιξης του 2023 με την υφιστάμενη σύνθεση.

Το σκεπτικό του πρωθυπουργού, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, έγκειται στη σταθερότητα που έχουν ανάγκη η χώρα και οι πολίτες. Ο ίδιος - αναφέρουν οι ίδιες πηγές - εστιάζει στον εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα που έχει μπροστά της η χώρα μας μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη και εξ αυτού είναι προσηλωμένος στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και εκπέμποντας σε κάθε ευκαιρία σήμα εντατικοποίησης της δουλειάς μέχρι το τέλος της 4ετίας. Συνεπώς θέλει οι υπουργοί και οι υφυπουργοί να είναι προσηλωμένοι στα καθήκοντά τους και όχι σε ένα πιθανό ανακάτεμα της «τράπουλας».

Με δεδομένο, δε, τον εκπεφρασμένο στόχο του να παρουσιάσει στο τέλος της 4ετίας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο του κυβερνητικού έργου, ο πρωθυπουργός θεωρεί πως ένας ανασχηματισμός θα λειτουργούσε ως «φρένο» στο κυβερνητικό έργο τη στιγμή που απαιτείται να πατήσουν όλοι «γκάζι», καθώς οι νέοι υπουργοί θα χρειάζονταν χρόνο για να ενημερωθούν σχετικά με τα χαρτοφυλάκιά τους ενώ οι πολλαπλές κρίσεις δεν αφήνουν περιθώρια «πολυτέλειας» χρόνου.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να κινηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο Υπουργικό Συμβούλιο της προσεχούς Τετάρτης. Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να καθιστά εκ νέου σαφή την πρόθεσή του για εξάντληση της τετραετίας, θέτοντας τα κυβερνητικά στελέχη σε εγρήγορση. Θα τους καλέσει, δε, να επιταχύνουν την κυβερνητική δράση με ορίζοντα την Ανοιξη του 2023, να προχωρήσουν σε έναν σαφή προγραμματισμό δράσεων ανά υπουργείο και να δώσουν έμφαση στο νομοθετικό και μεταρρυθμιστικό έργο, ώστε να δοθούν απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει επίσης την ανάγκη επικοινωνίας του κυβερνητικού έργου σε ολόκληρη τη χώρα στο πλαίσιο των περιοδειών που ήδη είναι διαρκείς παρουσία και υπουργών. Και χθες άλλωστε ο ίδιος στο Προεδρικό Μέγαρο διατύπωσε ξεκάθαρα την απόφασή του για συνέχιση των περιοδειών, στις οποίες πέραν της ανάδειξης του έργου που έχει ήδη παραχθεί, ξεδιπλώνεται και το όραμα της ΝΔ για την Ελλάδα του μέλλοντος με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη.  «Eμείς θα συνεχίσουμε τις περιοδείες μας. Θα φανεί ποιος έχει την καλύτερη πολιτική φυσική κατάσταση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επειδή πάντως το σκηνικό είναι εξαιρετικά ρευστό, ουδείς μπορεί να αποκλείσει με απόλυτη βεβαιότητα πιθανές σημειακές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εν ευθέτω χρόνω κι εφόσον οι περιστάσεις το απαιτήσουν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA