ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27/07/2022 19:18

Gov.gr Wallet: «Αυτονόητη η σημασία για δίπλωμα οδήγησης και ταυτότητα στο κινητό», δήλωσε ο Πρωθυπουργός

Το «ψηφιακό πορτοφόλι» που είναι άμεσα διαθέσιμο μέσω της σχετικής εφαρμογής σε όλα τα κινητά τηλέφωνα, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Gov.gr Wallet: «Αυτονόητη η σημασία για δίπλωμα οδήγησης και ταυτότητα στο κινητό», δήλωσε ο Πρωθυπουργός
(Πηγή: Reader)
Ανάγνωση:

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι επιφανειακός μοντερνισμός. Είναι επιλογή που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και τη ζωή του», δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση του Gov.gr Wallet από τους αρμόδιους υπουργούς.

«Είναι αυτονόητη η σημασία του να έχουμε στο ψηφιακό μας πορτοφόλι το δίπλωμα οδήγησης και την ταυτότητα. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να σχεδιάζουμε από την αρχή νέες διαδικασίες που έχουν ψηφιακό αποτύπωμα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίασε όλες τις λεπτομέρειες της εφαρμογής, η οποία – όπως είπε – είναι άμεσα διαθέσιμη στα σχετικά stores, ανοικτή ήδη για όσους το ΑΦΜ τελειώνει σε 1. «Ο πολίτης κερδίζει ευκολία, ασφάλεια και ταχύτητα», ανέφερε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Είναι ένα νέο σημαντικό βήμα στην ψηφιακή μεταρρύθμιση του κράτους, σε σημεία που σχετίζονται με το έργο και της ΕΛΑΣ. Αποτελεί μεγάλη διευκόλυνση τόσο για τους πολίτες όσο και για το έργο της αστυνομίας», δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. «Μακάρι στο μέλλον να μπορεί να κάνουμε ταξίδια με την εφαρμογή αυτή και εντός της ζώνης Σένγκεν».

«Ένας από τους πρώτους στόχους της κυβέρνησης ήταν η μετάβαση του κράτους στην ψηφιακή εποχή. Με τη νέα εφαρμογή Gov.gr Wallet διασφαλίζεται η γνησιότητα των προσωπικών εγγράφων και η ταυτοποίηση», τόνισε από την πλευρά του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
GOV.GR WALLET ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ