ΠΟΛΙΤΙΚΗ
05/08/2022 14:49

Γιάννης Μπρατάκος: Αναλαμβάνει χρέη γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού ύστερα από την παραίτηση Δημητριάδη

Ο Γιάννης Μπρατάκος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ και γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας θα αντικαταστήσει τον Γρηγόρη Δημητριάδη στη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Γιάννης Μπρατάκος: Αναλαμβάνει χρέη γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού ύστερα από την παραίτηση Δημητριάδη
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Ο Γιάννης Μπρατάκος θα είναι ο διάδοχος του Γρηγόρη Δημητριάδη στη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού και μετακομίζει στο Μέγαρο Μαξίμου από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, από το οποίο κι αναμένεται να παραιτηθεί. Από τον Σεπτέμβριο του 2021 κατέχει τη θέση του προέδρου του επιμελητηρίου, ενώ είναι και γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γιάννης Μπρατάκος γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε Παραγωγή & Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science.

Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Πληροφορικής DD SYNERGY από το 1999, ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995. Αποτέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της συμβουλευτικής εταιρίας CAPE CONSULTING.

Εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το 2006. Τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Από τον Φεβρουάριο του 2021, αποτελεί μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατηγικής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Σεπτέμβριο του 2021 εξελέγη Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Video Loading...

Παραίτηση Δημητριάδη

Λίγο νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση που κατείχε στο Μέγαρο Μαξίμου. Η παραίτησή του, έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με όσα διαρρέονται από το Μέγαρο Μαξίμου, η παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη έχει ως στόχο την αποσύνδεση της υπόθεσης των υποκλοπών από το Μαξίμου κι επιμένουν ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ίδιος ο κ. Δημητριάδης, ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση Ανδρουλάκη. Ομως, μέσα σε ένα κλίμα τοξικότητας, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δυσλειτουργικά και για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον κ. Δημητριάδη. Εξ ου και σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό υπέβαλε την παραίτησή του η οποία εν τέλει έγινε αποδεκτή.

Ο απερχόμενος γενικός γραμματέας είναι από τους πλέον στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού κι εδώ κι 6 χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του, από την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της παράταξης, μέχρι να γίνει ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν ήταν η πρώτη φορά, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, που ο κ. Δημητριάδης γινόταν αποδέκτης σκληρών επιθέσεων από όλα τα... μέτωπα, όμως παρ' όλα αυτά άντεξε πολύ περισσότερο απ' ό,τι είθισται να παραμένουν οι γενικοί γραμματείς των αρχηγών κρατών στις θέσεις τους.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, αποσαφηνίζεται για μία ακόμα φορά ότι η παραίτηση του κ. Δημητριάδη έχει να κάνει με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του και σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator, με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ ΕΒΕΑ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ