ΠΟΛΙΤΙΚΗ
09/08/2022 14:33

Σακελλαροπούλου για παρακολουθήσεις: «Αμεση και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης και θωράκιση της ΕΥΠ»

Με παρέμβασή της το μεσημέρι της Τρίτης (9/8) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητεί να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, με αφορμή την υποκλοπή στο κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Σακελλαροπούλου για παρακολουθήσεις: «Αμεση και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης και θωράκιση της ΕΥΠ»
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρενέβη με δήλωσή της και ζητά την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης παρακολουθήσεων με αφορμή την υποκλοπή στο τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητά «την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, καθώς και τη θωράκιση της λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών».

Η κυρία Σακελλαροπούλου τονίζει χαρακτηριστικά πως «η προστασία του απορρήτου της επικοινωνίας είναι θεμελιώδης συνθήκη μιας δημοκρατικής και φιλελεύθερης κοινωνίας. Η εξαίρεση που προβλέπει το Σύνταγμα για λόγους εθνικής ασφάλειας συναρτάται με την ανάγκη προστασίας της χώρας σε ένα απαιτητικό διεθνές περιβάλλον που προϋποθέτει εγρήγορση και δύσκολες σταθμίσεις.

Video Loading...

Πρέπει, ωστόσο, να ερμηνεύεται στενά και η εφαρμογή της να είναι σύμφωνη με τις Αρχές του κράτους δικαίου και της αναλογικότητας. Η απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας και η διαφάνεια της κρατικής δράσης δεν συνιστά μόνον εγγύηση των ατομικών δικαιωμάτων, αλλά τον πιο κρίσιμο δείκτη της ποιότητας της Δημοκρατίας μας.

Θεμελιώνει την εμπιστοσύνη στο πολιτικό μας συμβόλαιο και την αντοχή του πολιτεύματός μας. Επιβάλλει την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, καθώς και τη θωράκιση της λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Με αυτοσυγκράτηση και προσήλωση στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τους θεσμούς.

Ο σεβασμός και η προάσπιση της Δημοκρατίας υπερβαίνει κόμματα και παρατάξεις, πρόσωπα και αξιώματα. Αποτελεί το πιο υψηλό καθήκον όλων μας απέναντι στον ελληνικό λαό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΥΠ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ