ΠΟΛΙΤΙΚΗ
09/08/2022 16:34

Κομισιόν: Απαράδεκτη η παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα πολιτών - Εχουμε ενημέρωση από την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει από τις εθνικές Αρχές όλων των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξετάσουν διεξοδικά υποθέσεις παρακολουθήσεων. Η εκπρόσωπος της ΕΕ ανέφερε ότι είναι πλήρως ενημερωμένη για την Ελλάδα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κομισιόν: Απαράδεκτη η παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα πολιτών - Εχουμε ενημέρωση από την Ελλάδα
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει από τις εθνικές αρχές των κρατών - μελών να εξετάσουν διεξοδικά υποθέσεις παρακολουθήσεων για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος για θέματα εσωτερικών υποθέσεων, Ανίτα Χίπερ. Η ίδια μάλιστα σχολίασε και τις υποθέσεις παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, λέγοντας «...γνωρίζουμε τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη χρήση μέσων παρακολούθησης από ορισμένες κυβερνήσεις. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη.

Διαβάστε ακόμη: ΑΔΑΕ για υποκλοπή στον Ανδρουλάκη: «Υπάρχουν ήδη τα πρώτα ευρήματα»

Οποιαδήποτε απόπειρα των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας να έχουν παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα πολιτών, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων, αν επιβεβαιωθεί, είναι απαράδεκτη», είπε ερωτηθείσα σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης της Επιτροπής προς τον Τύπο.

Video Loading...

«Τα κράτη - μέλη είναι αρμόδια να προστατεύουν την εθνική τους ασφάλεια και πρέπει να επιβλέπουν και να ελέγχουν τις υπηρεσίες ασφαλείας τους για να διασφαλίζουν ότι σέβονται πλήρως τα θεμελιώδη δικαιώματα. Αυτό είναι απολύτως σημαντικό για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ασφάλειας των δημοσιογράφων και της ελευθερίας της έκφρασης.

Επίσης, η διερεύνηση τέτοιων θεμάτων είναι ευθύνη κάθε κράτους μέλους της ΕΕ και η Επιτροπή αναμένει από τις εθνικές αρχές να εξετάσουν διεξοδικά κάθε τέτοιου είδους ισχυρισμό για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών», συμπλήρωσε. Τέλος, η εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι η Κομισιόν βρίσκεται σε επαφή με όλα τα κράτη-μέλη για αυτό το ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΠ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ