ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/08/2022 11:37

Novartis: Απαλλακτικό βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών για τον Ανδρέα Λοβέρδο

Οι δικαστές, υιοθετώντας και την πρόταση της εισαγγελέως πρωτοδικών Μαρίας Κάψου, η οποία ζητούσε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου, έκλεισαν και τον τελευταίο φάκελο για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που μπήκαν στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Novartis: Απαλλακτικό βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών για τον Ανδρέα Λοβέρδο
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Με ομόφωνη απόφασή του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάσσει τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο από την κατηγορία της δωροληψίας σχετικά με την υπόθεση της Νοvartis.

Οι δικαστές, υιοθετώντας και την πρόταση της εισαγγελέως πρωτοδικών Μαρίας Κάψου, η οποία ζητούσε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου, έκλεισαν και τον τελευταίο φάκελο για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που μπήκαν στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2018 από την τότε εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Video Loading...

Το σκεπτικό της απαλλαγής

Στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου σημειώνεται ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να στηριχτεί δημόσια στο ακροατήριο η κατηγορία σε βάρος του κ. Λοβέρδου για την αξιόποινη πράξη της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ' εξακολούθηση, που φέρεται να είχε τελεστεί στην Αθήνα το χρονικό διάστημα από 1.4.2011 έως 17.5.2012. Και συγκεκριμένα, ότι δεν προκύπτει ποινική του ευθύνη για την υπερτιμολόγηση φαρμάκων της Novartis.

Οι δικαστές αξιολογώντας και τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης» σημειώνουν ότι αυτές είναι αόριστες, καθώς δεν συμπεριλαμβάνουν συγκεκριμένα περιστατικά, τόπο, χρόνο, λοιπές περιστάσεις δωροληψίας, ούτε προσδιορίζεται το ακριβές ποσό αυτής. Επιπλέον, οι ίδιοι, δεν ήταν ούτε αυτόπτες, ούτε αυτήκοοι μάρτυρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ NOVARTIS ΑΘΩΩΣΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ