ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11/08/2022 10:47

Κορονοϊός - Πλεύρης: Επικαιροποιημένα εμβόλια σε δύο φάσεις από τον Οκτώβριο

Νέα όπλα κατά της πανδημίας θα αποκτήσει και η Ελλάδα από το προσεχές φθινόπωρο - Ενισχυμένα εμβόλια κατά της Ομικρον τον Οκτώβριο και ακόμα πιο ενισχυμένα ως το τέλος του έτους για τις υποπαραλλαγές 4 και 5 - Στόχος η σύσταση και όχι η υποχρεωτικότητα για τον προσεχή χειμώνα, είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός - Πλεύρης: Επικαιροποιημένα εμβόλια σε δύο φάσεις από τον Οκτώβριο
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Η Ελλάδα θα προμηθευτεί επικαιροποιημένα εμβόλια σε δύο φάσεις έως το τέλος του χρόνου, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο, όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι σε πρώτη φάση αναμένονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την μετάλλαξη Ομικρον και θα ακολουθήσουν τα ακόμα πιο επικαιροποιημένα για τις υποπαραλλαγές της Ομικρον 4 και 5. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν καταθέσει τους φακέλους τους, υπάρχουν εγκριτικές διαδικασίες και «από τον Οκτώβριο και μετά ευελπιστούμε να υπάρχουν».

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε πάντως μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως όσοι κινδυνεύουν τώρα, δεν πρέπει να περιμένουν και γι’ αυτό υπάρχει σύσταση για τους πολίτες άνω των 60 και για τις ευάλωτες ομάδες να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση.

Ο υπουργός Υγείας, είπε ότι γίνονται συναντήσεις με τις ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να παραχωρήσουν απλές κλίνες για τη διαχείριση περιστατικών Covid. Εξήγησε πως το τελευταίο κύμα της πανδημίας έδειξε ότι δεν υπάρχει πίεση σε κρεβάτια ΜΕΘ αλλά σε απλές κλίνες και συνεπώς μπορεί να αλλάξει το μοντέλο που οτιδήποτε Covid πήγαινε στο δημόσιο σύστημα.

Video Loading...

«Εμείς θέλουμε να τα διαχειρίζονται οι ιδιώτες για να μην πιέζονται οι απλές κλίνες στο ΕΣΥ», τόνισε χαρακτηριστικά. Συστάσεις και όχι υποχρεωτικότητα. Σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων από το φθινόπωρο, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι επιθυμία είναι να μην υπάρξουν «μέτρα τύπου υποχρεωτικότητας» αλλά συστάσεις για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός και σε κλειστούς χώρους.

«Δεν είναι στη βούληση μας να γυρίσουμε σε μέτρα περιορισμού», πρόσθεσε λέγοντας ότι δεν είναι πρόθεση μέτρα υποχρεωτικότητας ή μετρικοί περιορισμοί ή να υπάρχουν μη προσβάσιμοι χώροι.

Video Loading...

Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο

Ειδικά για τα σχολεία ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα καταρτιστεί εκπαιδευτικό πρωτόκολλο σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας λίγο πριν επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Ο υπουργός τόνισε ότι ο βασικός δείκτης που παρακολουθούν οι ειδικοί είναι η πίεση στις εντατικές του ΕΣΥ και συνεπώς στο βαθμό που δεν υπάρχουν βαριές νοσηλείες, δεν θα χρειάζεται η λήψη μέτρων, καθώς οι απλές κλίνες είναι πιο διαχειρίσιμες. «Όμως αυτό είναι δυναμικό, συνδυάζεται με την πίεση», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΕΜΒΟΛΙΟ 4Η ΔΟΣΗ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ